Deel dit artikel
-

Omzet Klarna: +24%, richting miljard euro

Betaalprovider Klarna zag de omzet in het eerste halfjaar van 2022 met 24 procent tot 950 miljoen euro. Onder de streep rapporteert het echter een verlies van 580 miljoen euro, als gevolg van de investeringen in Amerika en integratie van overnames.

De Europese activiteiten zijn winstgevend, zo laten de Zweden weten: honderd miljoen euro op jaqrbasis. Het halfjaar wordt echter afgesloten met behoorlijk rode cijfers. Bedroeg het verlies begin 2021 nog 168 miljoen euro, steeg dat in het huidige jaar naar 580 miljoen euro (PDF). Een verdrievoudiging.

Klarna boekt de grootste groei in Engeland en Amerika. Die laatste markt staat hoog op de strategische agenda van de Zweden, al werden afgelopen maanden ook nog operaties in drie landen in zuidoost Europa opgestart. In Amerika zijn de grootste winsten te halen en daarom staken investeerders recent nog, tegen een 85 procent lagere waardering, 800 miljoen euro in het bedrijf.

Het bedrijf is bekend als leverancier van technologie waarmee webwinkels hun klanten achteraf kunnen laten betalen. Geen boter bij de vis, maar gecalculeerd vertrouwen. Sinds twee jaar investeert de onderneming, met banklicentie in Zweden, in extra marketing- en e-commercediensten. Zo kocht het de app voor klantenkaarten Stocard en prijsvergelijker Pricerunner.

Voor het einde van 2022 lanceert Klarna ‘nieuwe producten die gebruik maken van Pricerunners technologie’.

De Klarna-app zag het aantal actieve gebruikers met 24 procent stijgen tot 23 miljoen en het aantal downloads met 47 procent. Het zwaartepunt qua gebruik ligt in de VS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond