Deel dit artikel
-

Omzet Klarna stijgt 29 procent, boekt weer winst

Betaalbedrijf Klarna noteert over het eerste kwartaal een omzet van 550 miljoen euro (+29%) en een bedrijfsresultaat van 22 miljoen euro, het tweede kwartaal operationeel in het zwart.

Netto echter schrijven de Zweden nog rode cijfers, 36 miljoen euro, maar de lijn ontwikkelt zich duidelijk richting de zwarte kant van de streep.

In de VS stegen de verkopen met 38 procent. Dat is nog steeds een groeimarkt voor het bedrijf waarmee webwinkels hun klanten achteraf kunnen laten betalen. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan past dat bij de gewoonte met met creditcards te betalen. Maar dan in digitale vorm. Twaalf procent van de gebruikers zijn nieuwe Klarna-klanten.

Sebastian Siemiatkowski zegt in een toelichting op de cijfers (PDF), dat zijn bedrijf profiteert van zijn investeringen in AI. Dat zorgt ervoor dat de marketingkosten met tien miljoen euro afnamen. Het werken van fotografie en marketingbureaus kost vele malen minder en de werkprocessen gaan sneller.

Klarna beschikt daarnaast over een interne AI, Kiki genaamd. Dat is een chatbot die draait op OpenAI-technologie en alle bedrijfsdocumenten heeft gelezen. De chatbot beantwoordt dagelijks tweeduizend vragen van medewerkers die het even niet weten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond