Deel dit artikel
-

Omzet M4N stijgt tot 17 miljoen euro

Het Nederlandse affiliatenetwerk M4N heeft de omzet afgelopen jaar met 40 procent zien stijgen tot 16,9 miljoen euro.

Naar eigen zeggen hielp het bedrijf aangesloten webwinkels aan 350 miljoen euro door internetters naar shops door te verwijzen. Dat zou betekenen dat winkeliers zo’n 4,5 procent commissie betalen aan M4N. Nederlandse webwinkels zetten over 2010 in totaal voor zo’n 8 miljard euro om.

De omzetontwikkeling:

Directeur Thomas Joosten: “In 2011 zullen bedrijven als het onze zich nog meer moeten richten op innovatie waarbij de consument en haar koopproces via internet, in combinatie met andere communicatie kanalen, centraal staat. Om deze kanalen goed op elkaar af te kunnen stemmen zal het verder openstellen van gebruikte software een belangrijke rol krijgen”.

De gerapporteerde omzet is in lijn met de omzetverwachting die Affiliateblog berekende. Het blog schatte M4N’s omzet ergens tussen de 17 en 18 miljoen euro. Die voorspelling kwam aan de onderkant van die bandbreedte uit. M4N zou daarmee het op een na grootste affiliatenetwerk van Nederland zijn, in termen van omzet, na Daisycon en voor Tradedoubler.

Bol.com staat in die lijst op plaats zeven met een affiliate-omzet van tussen de 2 en 2,5 miljoen euro. De webwinkel stapt deze dagen af van de affiliate-technologie van Tradedoubler en neemt een zelfontwikkeld systeem in gebruik.

Deel dit bericht

3 Reacties

Geoffrey Hofman

Mooie groei. Denk wel dat M4N op basis van omzet uit affiliate marketing grootste is in NL. Anders ben ik in ieder geval benieuwd naar concrete cijfers van andere spelers

Vincent Heidinga

Petje af M4N team, jullie blijven ook maar groeien! @GeoffryAffiliateblog.nl heeft laatst een goede poging gedaan om te bepalen 'wie de langste heeft': http://www.affiliateblog.nl/affiliateblog-presenteert-de-eerste-top-10-affiliate-netwerken-nl/

Nick van Beers

Gefeliciteerd M4N!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond