Deel dit artikel
-

Omzet Marktplaats.nl: 386 miljoen euro in 2018

Marktplaats.nl boekte in het jaar 2018 een omzet van 386 miljoen euro en realiseerde daarmee een bruto bedrijfsresultaat van 129 miljoen euro. De handelssite staat samen met zijn internationale zusterbedrijven sinds een jaar te koop.

De financiële cijfers van Marktplaats kwamen vanochtend naar voren als resultaat van een speurtocht door Het Financieele Dagblad door het meest recente jaarverslag. De krant was op zoek naar achtergrondinformatie en aanwijzingen over de geplande verkoop van de Nederlandse tak van eBay Classifieds Group.

De krant constateerde onder andere dat Marktplaats.nl in 2018 voor bijna vierhonderd miljoen euro aan reclamegelden ontving. Dat zijn de euro’s die consumenten betalen om hun verkoopberichtjes meer prominentie te geven, maar vooral de professionele verkopers die hun aanbod bovenaan de zoekresultaten willen plaatsen.

Daarnaast werd duidelijk dat de Nederlandse vestiging goed wordt gebruikt voor fiscaal voordelige handelingen. Het eBay-concern parkeert namelijk een zeker pakket intellectueel eigendom in Nederland en kan dat over tien jaar afschrijven van de winst. Daardoor betaalt het minder winstbelasting. Geen winst eigenlijk, want over 2018 werd een verlies genoteerd van 605 miljoen euro als gevolg van een boekhoudige kunstgreep.

Marktplaats.nl genereert voor zijn gebruikers jaarlijks miljarden euro’s aan handel. De transacties vinden allemaal buiten het digitale prikbord om, dus meer dan een indicatie over de omvang van dat handelsvolume heeft de eBay-dochter niet.

Foto: The Freelens (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond