Deel dit artikel
-

Omzet mobiel internet T-Mobile groeit 40 procent

De omzet uit mobiel dataverkeer, exclusief sms, groeide bij T-Mobile in 2007 internationaal met 40 procent tot 1,9 miljard euro. Momenteel genereert het bedrijf 5,5 procent van zijn jaaromzet bij klanten die mobiel surfen, mailen en VoIP’en.

Bestuursvoorzitter Hamid Akhavan van T-Mobile International verwacht dat ook in 2008 de groei uit mobiel dataverkeer met nog eens 40 procent kan groeien, tot 2,7 miljard euro.

Omzetgroei van 8,4 procent

Dat bleek uit de toelichting (download .Zip) op de jaarcijfers die Deutsche Telekom (DT) vanochtend presenteerde. T-Mobile het een dochterbedrijf dat 50,9 procent van de omzet voor het DT-concern verdient.

T-Mobile boekte in 2007 een omzet van 34,7 miljard euro, een toename van 8,4 procent ten opzichte van het jaar 2006. Het bedrijfsresultaat groeide afgelopen jaar ook met 8,4 procent tot 10,7 miljard euro. Het DT-concern boekte een omzet van 62,5 miljard en een bedrijfsresultaat van 19,4 miljard euro, bijna ongewijzigd ten opzichte van 2006.

Net geen 5 miljoen in Nederland

T-Mobile zag zijn klantenbestand met 10,3 procent groeien tot 119,6 miljoen mobiele bellers.

In Nederland heeft het bedrijf 4,9 miljoen klanten. De omzet in Nederland over 2007 kwam uit op 1,3 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (voor afschrijvingen) steeg met 48 procent tot 279 miljoen euro. De gemiddelde omzet per klant per maand (arpu) kwam uit op 32 euro.

3,2 miljoen Web ’n Walk-abonnees

T-Mobile meldt in zijn jaarbericht dat het data-volume via zijn Umts-netwerk tussen het derde en vierde kwartaal van 2007 met 61 procent steeg. Daarnaast bleek het volume dataverkeer in het jaar 2007 acht maal groter te zijn dan dat in 2006.

Het telecombedrijf had eind december 2007 3,2 miljoen klanten met een Web ’n Walk-abonement (flat fee mobiel internet op de consumentenmarkt), een jaargroei van 1,3 miljoen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Strategy on Demand

Dit overtreft de schattingen van zowel Netsize (30%) als OMI (5%). Dit komt uiteraard door de actieve rol die T-Mobile heeft gespeeld in het toegankelijk en bruikmaar maken van hun mobiele internetdiensten (10 Euro per maand > onbeperkt internet op je mobiel). Andere providers en organisaties kunnen een voorbeeld nemen aan de online eBusiness strategie van T-Mobile! Dit betekent ook dat de onlangs gepubliceerde onderzoeken en adviezen voor organisaties n?g belangrijker en relevanter blijken te zijn. Wij hebben op onze weblog enkele van deze adviezen onder elkaar gezet:  http://www.strategyondemand.org/

Anoniem

Niet zo gek! T-Mobile promoot hun Internet, mensen willen het graag hebben en starten ermee en dan blijkt plots dat het internet abbonement nog niet loopt en factureert T-Mobile het dataverkeer ipv de kosten van een abbo!  –> Beetje data = 8,50?–> Abbo. = 9? en met een beetje spelen (zeker in het begin) ben je zo 80? kwijt ipv de verondestelde 9?!zo kan ik ook groeien! (ja, frustratie! :-))

Stijn Veeger

Het telecombedrijf had eind december 2007 3,2 miljoen klanten met een Web 'n Walk-abonement (flat fee mobiel internet op de consumentenmarkt), een jaargroei van 1,3 miljoen. Ik neem aan T-Mobile 3,2 miljoen Web&Walk klanten in Europa heeft.  3,2 miljoen Nederlanders met een flat fee abbo lijkt me een beetje overdreven…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond