Deel dit artikel
-

Omzet moederbedrijf Wehkamp meer dan half miljard

RFS Holland Holding zag zijn online omzet in 2011 met twaalf procent toenemen tot 548 miljoen euro. Zeven procent van de digitale verkopen verloopt via smartphones en tablets.

Dat blijkt uit de voorlopige cijfers over het boekjaar dat 31 maart eindigde. RFS Holland Holding is het moederbedrijf van Wehkamp en financieel dienstverlener Lacent. Het heeft meerderheidsbelangen in de webwinkels Fonq en Create2fit. RFS splitst de resultaten van losse onderdelen niet op.

Waar de markt als geheel met tien procent groeide, steeg die van de RFS-bedrijven met twaalf procent.

In een persbericht schrijft het bedrijf: ‘RFS zag het totaal aantal online verkochte producten toenemen naar 15,6 miljoen. Ook het aantal bezoekers aan de online winkels steeg met ruim 22 procent naar 137 miljoen op jaarbasis. Het operationele resultaat (EBITDA) lag met zestig miljoen negen procent hoger ten opzichte van het boekjaar daarvoor.’

Mobiele e-commerce blijkt een steeds grotere rol te spelen bij Wehkamp en diens zusterbedrijven. Inmiddels is zeven procent van de omzet afkomstig uit handel via mobiele dragers. De verhouding in conversie op het vaste web en op tablets is 1:0,8, die in smartphones ligt op 1:0,3.

Uit een onderzoek van Blauw Research voor Thuiswinkel.org bleek eerder vandaag, dat afgelopen jaar een miljoen consumenten in Nederland producten, diensten of appjes via hun telefoon kochten.

Wehkamp stond tot eind maart te koop. De eigenaren besloten de onderneming niet te verkopen, maar zelfstandig te doen groeien.

Foto: Remon Pijnaker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond