Deel dit artikel
-

Omzet Montapacking naar 50 miljoen euro

Fulfillmentbedrijf Montapacking verwacht jaarlijks minimaal drie magazijnen te openen en honderd webshops aan te sluiten. Afgelopen jaar waren dat er respectievelijk twee en 106.

Ondanks de tegenslag van een volledig afgebrande vestiging in Molenaarsgraaf eind september 2018, steeg de omzet met 48 procent tot circa 50 miljoen euro. Nieuwe klanten kwamen eigenlijk vanzelf, zegt het bedrijf in een toelichting. Montapacking heeft klanten moeten weigeren.

Klanten die al sinds het begin van 2018 bij Montapacking zijn aangesloten, groeiden gemiddeld 41 procent. De Top 20 groeide zelfs met 54 procent.

Montapacking wil de groei vooral realiseren met kleinere magazijnen. Dank zij de teamspirit en hoge betrokkenheid van een kleiner team in decentrale magazijnen, creëer je volgens het bedrijf een grotere klantgerichtheid en enthousiasme.

Om de hoge kwaliteit te kunnen blijven waarmaken, zijn volgens directeur Edwin van der Ham blijvende investeringen in kunstmatige intelligentie en automatisering nodig. Kunstmatige intelligentie wordt nu vooral ingezet om de drukte te kunnen voorspellen. Men gebruikt de informatie nu nog enkel voor de inzet van de eigen organisatie, maar op korte termijn zal het bedrijf de voorspellingen ook met zijn klanten delen. Van der Ham: ‘Momenteel schatten we om 16.00 uur al met een nauwkeurigheid van 90 procent in wat een webshop vanavond gaat verkopen.’

Vorig jaar werd de inzet van vijf robots, Lowpads genaamd, getest. Deze robots navigeren zelfstandig op de werkvloer samen met de orderpickers. Het bedrijf verwacht over twee jaar enkele honderden van deze Lowpads in haar magazijnen in te zetten.

Deel dit bericht

4 Reacties

Chantal M.

Welja, waarom ook niet. Ondanks dat je grootste en belangrijkste DC in vlammen is opgegaan en je zwaar onderverzekerd bleek te zijn is er een flinke groei. Leuk om te lezen voor die tientallen klanten die niets hebben gehoord van Montapacking na de brand en die nog steeds op een oplossing wachten. Een deel van deze klanten heeft de business moeten staken omdat ze december hebben moeten missen. Ongelooflijk dat je zo’n bericht dan verspreid. Het empatisch vermogen van een baksteen die van der Ham.

@Emerce, ik zou even wachten tot de jaarrekening gepubliceerd wordt voordat dit soort nieuws wordt overgenomen.

Cornelis

Chantal – niet echt een reactie die ik verwacht van mensen die dicht bij het bedrijf of de klanten staan – ik neem aan dat je Edwin niet of nauwelijks kent – mag ik vragen waarom je deze frustratie uit ?

Hans Hofmans

48% groei, bij een afgebrand magazijn, een nieuwe vestiging in Enschede waar de klanten hard weglopen en een algemene groei in de markt van 20%. Lijkt inderdaad weer een fantasieverhaal.

Gedupeerde bij Monta

Edwin van der Ham – Als een vos de passie preekt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond