Deel dit artikel
-

‘Omzet Play Store ruim 11 miljard dollar’

Google genereerde in 2019 11,2 miljard dollar aan inkomsten uit zijn Play Store met een operationele winst van 7 miljard dollar. Dat blijkt uit documenten die afgelopen weekend zijn vrijgegeven in een zaak die procureurs-generaal van Utah en 36 andere Amerikaanse staten tegen het internetbedrijf hebben aangespannen.

De door Reuters aangehaalde cijfers omvatten de verkoop van apps, in-app aankopen en advertenties.

Google publiceert deze cijfers nooit zo specifiek in zijn kwartaalverslagen.

De procureurs-generaal, evenals ontwikkelaar van mobiele games Epic Games, beweren dat het bedrijf enorme winsten genereert via de Play Store door 30 procent commissie te rekenen over de inkomsten van ontwikkelaars.

Google vreest het verlies van 1,1 miljard dollar aan jaarlijkse winst  als de Play Store wordt omzeild. Technisch is dat nu al mogelijk. Er zijn alternatieve appwinkels voor Android apps zoals die van Amazon.

Gebruikers zouden in de eerste helft van 2021 maar liefst 41,5 miljard dollar hebben uitgegeven in de Apple App Store, zo concludeert Finbold op basis van cijfers van SensorTower. De Google Play Store-omzet zou in diezelfde periode ruim 23 miljard dollar hebben bedragen. Vergeleken met vorig jaar stegen de inkomsten uit Googles winkel met 30 procent, bij Apple bedroeg de groei 22 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond