Deel dit artikel
-

Omzet Salesforce.com: +24 procent

CRM-gigant Salesforce.com zag de omzet in het vierde kwartaal met 24 procent stijgen tot 2,9 miljard dollar. Het bedrijf schroeft de omzetverwachting voor het komende jaar met tien procent op richting de 12,6 miljard.

Dat werd duidelijk bij de publicatie van de financiële cijfers over de laatste drie maanden van vorig jaar. Beleggers beloonden het aandeel in de handen nabeurs met een stijging van een procent.

Topman Marc Benioff noemt het afgelopen jaar een recordjaar. De verkopen stegen met een kwart tot 10,5 miljard dollar. “We hebben een heel duidelijk pad naar de twintig miljard dollar. Dat halen we sneller dan welk ander softwarebedrijf ooit deed.”

Een van de redenen voor die groei is, volgens COO Keith Block, dat steeds meer grotere bedrijven zich tot Salesforce richten. Onder hen afgelopen kwartaal: Siemens, ABB Ability en Google. Het aantal deals van een miljoen dollar of meer steeg eind vorig jaar met 43 procent.

De helft (55%) van de nieuwe business die Salesforce binnenkrijgt, is tegenwoordig afkomstig van technische partnerbedrijven.

Foto: Piyush Kumar (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond