Deel dit artikel
-

Omzet Snakeware groeit tot 4,8 miljoen euro (+20%)

Digitaal bureau Snakeware houdt de dubbelcijferige groei vast, ondanks de marktbreed gevoelde moeite om vakmensen te vinden. De omzet gaat richtig de vijf miljoen euro. “De orderportefeuille is goed gevuld tot ver in 2023”, zegt CCO Ate van der Meer.

Vanochtend maakte Snakeware, zoals altijd aan het begin van een nieuw jaar, enkele kerncijfers bekend over het jaar 2022. Behalve de omzet is dat ook het aantal werknemers. Dat nam netto met zes man toe tot zestig.

Van der Meer over de werving: “We hebben jong Fries talent aan ons kunnen binden. In het verleden is dat niet altijd even makkelijk gebleken, omdat de spoeling dun is en veel talenten na hun opleiding niet in het noorden blijven, maar vertrekken naar de Randstad. We gaan echter actief langs scholen in het primair onderwijs en geven daar presentaties over ons vakgebied aan groepen 7 en 8. Dit doen we ook in het voortgezet en hoger onderwijs en we zijn op menig lokale en regionale activiteit te vinden.”

De omzet groeide vooral dankzij de pijlers retail, travel en publishing. Met retailers zet het bedrijf in op investeringen in het gemakkelijker en gebruiksvriendelijker van de diensten te zijn. De reismarkt profiteert van het wegebben van de dreiging van corona en ziet de reislust terugkeren.

Voor uitgevers richten de Friezen zich op nieuwe tooling, waaronder AI, om conversies te optimaliseren. “Inmiddels draaien er duizenden sites in Nederland en daarbuiten, die direct of indirect ondersteund worden door producten en diensten van Snakeware. Hiermee realiseren ze ruim 150 miljoen euro online omzet per jaar.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond