Deel dit artikel
-

‘Omzet Starlink dit jaar naar 6,6 miljard’

Breedbandprovider Starlink, onderdeel van SpaceX, eindigt het lopende boekjaar met een omzet van ongeveer 6,6 miljard dollar.

Het bedrijfsresultaat uit die activiteiten van het ruimtevaartbedrijf ligt dan rond de 3,8 miljard dollar.

Dat rekende marketing- en adviesbureau Quilty Space voor tijdens een webcast waarin het de SpaceX-dochter analyseerde.

De breedbandprovider ontwikkelt zich sneller dan verwacht aan de klantzijde. De onderneming ging in 2019 van start in een domein waarin al verscheidene partijen actief waren. Zij richtten zich echter niet op de consumentenmarkt en rekenenden hogere tarieven.

Spacenews.com stelt dat de recent gefuseerde partijen SES en Intelsat, gevestigde partijen, een gezamenlijke omzet hebben van 4,1 miljard dollar.

Starlink heeft naar schatting 2,7 miljoen klanten in 75 landen. Een abonnement kost vijftig euro per maand. Dat brengt bewoners van afgelegen gebieden, van bergtoppen tot woestijnen tot grensgebieden, regelrecht in de digitaal bewoonde wereld.

Het bedrijf van Elon Musk heeft een netwerk van zesduizend satellieten in een lage baan om de aarde. Die stralen internet naar beneden, wat abonnees met een apart kastje kunnen ontvangen en direct gebruiken. Daar zit geen provider of extra hardware tussen.

Europa wil een breedbandconstellatie in de ruimte bouwen (IRIS2), maar Duitsland probeert daar nu onderuit te komen. Te duur.

China talmt niet en lanceerde afgelopen donderdag zijn eerste satelliet voor wat eveneens een groot netwerk moet worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond