Deel dit artikel
-

Omzet Trivago in maart: -95%

Trivago, een vergelijkingsportaal voor hotelkamers, zag de omzet uit kamerhandel afgelopen maart met meer dan 95 procent dalen. De leiding bereidt ingrijpende maatregelen voor. De reorganisatie moet het kostenniveau structureel verlagen.

Dat liet het bedrijf afgelopen maandag in een brief aan zijn aandeelhouders weten (Pdf). Daarmee wil het enig zicht geven op de impact die het coronavirus op het reisbedrijf heeft, al is de volledige impact daarvan nog niet te overzien.

Trivago draait met overheidssteun op minimale kracht en geeft ook zo min mogelijk uit aan reclame, maar weet al dat de kosten toch nog te hoog zijn. De leiding werkt aan een reorganisatieplan dat leidt tot ‘significante reductie van het aantal werknemers’. Daarnaast ligt de brief het idee bij beleggers in de week dat er een forse afschrijving op goodwill wordt genomen in de boeken. Dat verlaagt de waarde van het bedrijf.

Het aandeel Trivago ging sinds de bekendmaking van het nieuws met een paar procenten omhoog.

Concurrenten als Expedia en Booking.com hebben de reclamebudgetten voor Search voor de rest van het jaar teruggebracht tot ongeveer twintig à vijfentwintig procent.

Foto: Un Scharf (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Wim

Trivago is een website voor het vergelijken van hotelprijzen, geen vliegtickets. Daarnaast werkt het linkje naar Trivago niet. Wel spijtig voor ze, aan de andere kant toont dit aan hoe riskant het is om je business zo af te laten hangen van andere partijen.

Erwin Boogert

Dankje. Die verschrijving heb ik direct aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond