Deel dit artikel
-

‘Omzet Twitter met 40 procent gedaald, bedrijf veilt kantoormeubels’

De omzet van Twitter zou sinds de overname met 40 procent gedaald zijn en de eerste forse rentebetaling van miljardair-eigenaar Elon Musk moet eind januari plaatsvinden. Zelfs kantoormeubilair wordt verkocht om kosten te besparen, meldt de BBC.

Twitter verkoopt zelfs het neonlicht van het vogellogo aan de gevel van zijn hoofdkantoor in San Francisco voor 11.000 dollar. Een plantenbak in de vorm van een apenstaart moet 4300 dollar opbrengen.

Ook keukenapparatuur, waaronder high-end La Marzocco espressomachines en een bruisende drankfontein, compleet met ijsdispenser, worden geveild.

De techgigant verkoopt ook een paar Herman Miller-salontafels voor ongeveer 2000 dollar.

Sinds zijn aantreden eind oktober heeft Musk ongeveer de helft van de 7500 medewerkers van het bedrijf ontslagen. Intern zijn gratis maaltijden geschrapt.

Maar dat is kennelijk niet geneog om de klappen op te vangen. Musk waarschuwde herhaaldelijk dat het bedrijf failliet zou kunnen gaan. Twitter is in de problemen gekomen nadat Musk de moderatieregels versoepelde. Als gevolg waarvan diverse adverteerders zijn afgehaakt.

Het bedrijf heeft naar verluidt geen huur betaald voor kantoren over de hele wereld, waaronder het hoofdkantoor in San Francisco. De huisbaas is naar de rechter gestapt.

Al eerder werd bekend dat Twitter ten minste twaalf kantoren wereldwijd sluit. Een meerderheid van de kantoren in Europa gaat dicht, eveals kantoren in Mexico, India, Australië en Zuid-Korea. Naast het hoofdkantoor in San Francisco zelf Twitter de kantoren in New York en Los Angeles behouden.

De huurproblemen zijn des te schrijnender aangezien Musk nog altijd een van de rijkste mannen op aarde is en hij eventuele tekorten makkelijk uit eigen zak zou kunnen betalen. Het vermogen van Musk bereikte volgens schattingen van persbureau Bloomberg in november 2021 een piek van 340 miljard dollar. Het vermogen zou vorig jaar met naar schatting 183 miljard dollar gedaald zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond