Deel dit artikel
-

Omzet en winst omlaag bij BinckBank

BinckBank ziet de financiële resultaten terugvallen als gevolg van de economische onzekerheid, waardoor beleggers minder actief worden.

Dat zegt het bedrijf vandaag in de begeleiding van de financiële cijfers over het tweede kwartaal van 2011.

De omzet daalde met 15 procent in een jaar tot 41,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat ging met 42 procent omlaag tot 10,3 miljoen. En de nettowinst halveerde ruim tot 6,3 miljoen euro.

De economische onzekerheid van BinckBanks klanten blijkt direct uit het aantal verrichte transacties over het tweede kwartaal. Dat daalde tot onder de twee miljoen:

Ook de kosten om nieuwe accounts te verwerven daalden:

Om minder conjunctuurgevoelig te worden werkt BinckBank, naar eigen zeggen, aan een aantal nieuwe diensten. Het wil financiële beleggings- en beheertaken overnemen van bedrijven pensioenfondsen. Zo kondigde het afgelopen vrijdag aan dat BinckBank het spaarwerk van Allianz gaat verzorgen. Er wordt naar meer van dat soort constructies gezocht.

Het totaal aantal bediende accounts steeg met 23 procent tot 14,8 miljoen. Dat is niet enkel beleggen maar ook sparen, vermogensbeheer en beheer voor derden, bij Binck en Alex. Ook de 1,3 miljoen (+34 procent) Belgische accounts vallen daar onder en de 526.000 (+60 procent) in Frankrijk.

Foto: Gilles Chiroleu (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

chant

Komt omdat ze de website veranderd hebben veel mensen
vinden dat vervelend.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond