Deel dit artikel
-

Omzet Zalando tot nu toe ruim boven 1 miljard euro

E-tailer Zalando heeft in de eerste helft van 2014 een omzet gedraaid van ruim 1 miljard euro, tegen 809 miljoen vorig jaar over dezelfde periode. Het bedrijf meldt verder dat het winstgevend is, terwijl in het eerste kwartaal break-even werd gedraaid. Dat is op basis van het voorlopige bijgestelde bedrijfsresultaat (EBITDA).

Zolang het bedrijf nog geen beursnotering heeft, is het schaars met financiele details. Wel wil het bedrijf in het uiterst summiere persbericht kwijt dat de omzet in het tweede kwartaal uitkomt op 520 tot 560 miljoen euro. Bestuurder Rubin Ritter van Zalando spreekt verder van ‘gezonde marges’.

De cijfers van grootaandeelhouder Kinnevik geven iets meer informatie (Pdf). De halfjaaromzet ligt tussen de 1,02 en 1,06 miljard euro. Op groepsniveau ligt de EBIT-marge rond break-even. Een jaar geleden was die winstmarge -9 procent. Naar verwachting wordt er over heel 2014 internationaal nog een klein verlies geschreven. Dat zou bij de huidige tendens betekenen dat Zalando volgend jaar winstcijfers kan gaan rapporteren.

Modewinkel Zalando gaat waarschijnlijk in oktober naar de beurs. Daarmee zal het niet de miljard euro ophalen waar eerder sprake van was. Volgens bronnen van persbureau Reuters stellen de aandeelhouders van Zalando hun verkoopplannen naar onderen bij. Kinnevik heeft Zalando voor 3,9 miljard euro in de boeken staan.

De buitenlandse zusjes van Zalando, ze delen Kinnevik en Rocket Internet als investeerders, laten forse groeicijfers zien. Het gaat om varianten van Zalando over de verschillende werelddelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond