Deel dit artikel
-

Omzetdaling voor Sonos

Het eerste kwartaalbericht van Sonos als beursgenoteerd bedrijf brengt direct een omzetdaling van 6,6 procent.

De koers van het aandeel Sonos staat op het punt bijna zeventien procent te dalen, als zodadelijk de beurs in New York opengaat. Het bedrijf publiceerde gisteren nabeurs de financiële resultaten over het afgelopen kwartaal en die stemmen beleggers niet vrolijk (PDF).

Het afgelopen kwartaal werd een omzet geboekt van 208 miljoen dollar, een afname van bijna zeven procent. Het aantal verscheepte speakers echter steeg met elf procent tot 886 duizend.

In een toelichting zegt het bedrijf: “Tijdens de roadshow in de aanloop tot de beursgang merkten we al dat veel investeerders ons product wel kennen maar dat weinig onze business snappen. We maken hardware met software en software-integraties die de producten in de loop van de jaren beter moeten maken.”

Een omzetdaling bij een toegenomen afzet kan inhouden dat er veel nieuwe producten in voorraad zijn genomen maar dat de verkoop ervan nog moet starten. De producten zitten al in de pijplijn naar de consument maar de omzet moet nog worden toegekend.

“We zijn vooral gericht op het realiseren van gemiddelde omzetgroei van tien procent op jaarbasis. Bruto winst moet twintig procent toenemen, gemiddeld op langere termijn.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond