Deel dit artikel
-

Omzetgroei voor Clansman

Online mediabedrijf Clansman, leverancier van performance based marketing-diensten, meldt een omzet van 3,79 miljoen euro over 2011, een stijging van 17 procent ten opzicht van het voorgaande jaar, toen de omzet 3,25 miljoen bedroeg.

De omzetgroei van Clansman, hoewel lager dan verwacht, is terug te voeren op activiteiten ‘exploitatie websites’ en ‘leadwerving/email’. De ingeslagen weg om te focussen op professionele e-tailers en de traditionele A-merken begint zijn vruchten af te werpen, zegt directeur Jeroen Ligthart. “In steeds meer gevallen zien we dat online werving niet meer als losse sales-activiteit wordt opgepakt, maar een integraal onderdeel wordt van marketingcommunicatie.”

In de nieuwe propositie van het Utrechtse bedrijf wordt ook ‘branding’ performance based afgerekend.

Ligthart, in november een van de sprekers op Emerce Performance, verwacht ook dat er een grote groei gerealiseerd wordt met de exploitatie van de kortingswebsite Uitmetkorting.nl. Deze website wordt steeds meer gepositioneerd als kortingvergelijker en heeft inmiddels spin-offs in Duitsland en België. Binnenkort wordt de website gelanceerd in Zweden.

Voor het komende jaar verwacht Clansman een groei van 30 procent en een omzet van ongeveer vijf miljoen euro.

Deel dit bericht

4 Reacties

Sjoerd

‘branding’ performance based .. en woehoe voor de superinteressante advertorial.

Robert

Mijn complimenten voor deze resultaten in een onder druk staande lead generation markt, Gewoon een helder concept en focus. Goed werk Jeroen!

Jeroen Ligthart

@ Robert: Dank voor het compliment. Overigens ervaren wij niet dat de markt onder druk staat. Ons inziens blijft de totale markt groeien. We zien juist dat steeds meer traditionele A-merken ook starten met werving van leads en registraties (bv C1000, Unilever etc.). De groei zit dus in andere segmenten die ook andere eisen stellen aan kwaliteit van werving in relatie tot de positionering van het merk.

Jorg

En maken ze ook winst? Of alleen veel omzet? Vraag ik me af zo maar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond