Deel dit artikel
-

Onbeperkt online shoppen in de VS vanuit Nederland

Nederlanders kunnen sinds deze week onbeperkt webwinkelen in Amerika, zelfs bij de winkeliers die niet internationaal verzenden. De nieuwe dienst Bundlebox neemt de producten in de VS aan en verzendt ze vervolgens naar Nederland.

“De helft van de Amerikaanse webwinkels verzendt alleen binnen de landsgrenzen. Met Bundlebox krijg je van ons gratis een Amerikaans postadres om artikelen op te ontvangen. Desgewenst herverpakken we die artikelen nog in één pakket om de verzendkosten naar Nederland te verminderen”.

André Schmidt lanceerde met zijn bedrijf Bundletech de dienst Bundlebox in september in Engeland en begint nu de internationale uitrol. Behalve webwinkelend publiek in Nederland kunnen ook Ieren en Hong Kong-Chinezen nu naar hartenlust shoppen in de VS.

“Het valt op hoeveel mode- en cosmetica-artikelen we verschepen. Ik schat dat driekwart van onze huidige klanten vrouw is. Ze zien unieke of goedkope items en kunnen die nu daadwerkelijk aanschaffen”.

Nieuw is dit type dienst niet. Ook andere bedrijven geven online shoppers tegen betaling een lokaal Amerikaans adres. Daar vandaan kunnen ze de artikelen op laten sturen. Schmidt: “Wat wij anders doen, is dat je bij ons voor eeuwig gratis een Amerikaans postadres krijgt. Bovendien, en dat doen anderen niet, handelen we ook de verpakking, verzending en BTW en invoerrechten af”. Wie langer dan een maand zijn boodschappen op de Amerikaanse planken laat liggen, betaalt een opslagvergoeding van 5,50 euro per maand.

Concreet is het lokale Amerikaanse adres een schap in een beveiligd warehouse, een loods, in de staat Kentucky. Klanten krijgen een ‘kamernummer’, wat een plek in de schappen is.

In de afgelopen twee maanden registreerden 1.200 Engelsen zich voor de dienst en werden er 100 pakketten verscheept.

Bundlebox verdient geld aan de verzendingen zelf en aan extra diensten zoals het verzekerd opslaan van de boodschappen en herverpakken in kleinere dozen (lagere verzendkosten). Voor de verschillende logistieke onderdelen werkt het bedrijf samen met lokale partners. Bundletech ontwikkelde voor zijn verzenddienst zelf een systeem om de goederenstroom te monitoren.

“We komen ook met een dienst ‘Buy it for me’. Dat is van toepassing bij de winkels die alleen een Amerikaanse credit card accepteren. Dat is een kwart, schatten we. En voor het einde van het jaar moet je ook een debet card kunnen aanvragen bij ons op je lokale adres. Dan kun je bijvoorbeeld bij de Amerikaanse iTunes films en tv-series kopen. Daarnaast is er de optie ‘CO2-neutraal verzenden‘. Tot nu toe gebruikt iedereen die.

Schmidt richtte zijn bedrijf op met zakenpartner Marc Gross. White heeft 12 jaar ervaring in de logistieke sector.

De start-up is gefinancierd met kapitaal van twee particuliere investeerders en twee logistieke bedrijven. Schmidt zelf is afkomstig uit de internetbranche.

Hij schreef het bedrijfsplan voor eBay Italië en zette de operaties daar op. Zijn opvolger daar was Alessandro Coppo, de Italiaan die nu de baas is van Marktplaats.nl. Na zijn eBay-tijd werkt hij als lid van het management team van Googles Europese hoofdkantoor, waar hij verantwoording aflegde aan Nikesh Arora.

“Bundlebox is slechts een tussenstap in een groter plan. We bouwen aan een systeem dat internationaal online shoppen zo makkelijk maakt, dat je met één klik de hele transactie afhandelt”.

Deel dit bericht

19 Reacties

Nils

Niet zo uniek; Access USA (www.myus.com) doet dit al jaren. Maar als ze geodkoper zijn dan Access USA dan hebben ze er een klant bij!

Maarten Stramrood

Uiteindelijk is de douane (helaas) ook al op de hoogte van deze start ups. Ik ben ook al een tijd klant van Myus en met name de laatste tijd worden bijna alle pakketjes eruit gevist en kun je als nog invoerrechten betalen. In het kader van de liberale wereldhandel waarschijnlijk.

hans

Fijne advertorial. er zijn al tal van bedrijfjes die dit doen.

Henk van Hunnik

advertorial of niet elk initiatrief op dit terrein is welkom. Dit soort initiatieven brengt amerika wel heel dichtbij, het land van de onbegrensde mogelijkheden ook op het gebied van medische hulpmiddelen, die hier in Nederland niet te verkrijgn zijn. IK ben door een meerdere hersenbloedingen en beroerten aan huis gebonden en in mijn geval is het kopen op internet van medicijnen luiers en ander artikelen welke ik voor mijn handicap dagelijks nodig heb dan ook een levensbehoefte geworden. Ik ben blij met dit soort organisaties omdat het voor mij een hele hoop onnodige rompslomp en ergenis weneemt. Soms moet je weken soms ook maanden wachten op het pakketje dat je hebt besteld bij een regulier bedrijf in de states, tewrwijl ze al binnen 3 dagen het geld van je rekening af schrijven en jij maar moet aannemen dat het bedrijf waar je de aankoop hebt gedaan, betrouwbaar en integer is. Die vrees wordt met deze internet winkel ,weggenomen. een minpuntje, De website is in het engels opgesteld. Ik ben de taal in het spreken machtig ,maar schrijven dat is voor mij nog een brug te ver

Anton

Ja niet echt uniek. Maar waarom moeilijk doen als het Amazon kan, meer dan 10.000 producten die internationaal verzonden worden.

Robert

Beste Anton, als jij mij kunt vertellen waar Amazon Ralph Lauren en Tommy Hilfiger op zijn site heeft staan…

neo

Alleen jammer dat ze in de Verenigde Staten iig voor mannen een andere pasvorm hanteren. Overhemden met mouwen als soepjurken 🙁

Henk van Hunnik

@maarten stamrood,Ik heb vernomen dat voor medische artikelen een lager tarief aan invoer recchten geldt, dan voor commerciele verpakkingen. Een van dse voorwaarden die USA Customs hier aan stelt is, dat er op verpakking moet staan dat de inhoud Medical Supplies bevat. Of de nederlandse douane ook een dergelijke regeling heeft weet ik niet maar zal ik eens navragen en op deze reactie pagina melden.

Anton

@ Robert: http://www.amazon.com/International-Shipping-Direct/b?ie=UTF8&node=230659011 Daar vind je alle producten welke Amazon internationaal verzend.

gijs Vroom - Emerce

@Hans Het is geen advertorial. We doen geen advertorials in de nieuwsfeed, en als we dat gaan doen staat het er duidelijk bij.

Mandriva

Het is pas uniek als ze ook je "tax deduction" gaan regelen zodat het betalen van invoer rechten en btw aan de nl zijde gecompenseerd wordt.

Carel

Dit is zeker niks nieuws… Ik heb zeer goede ervaringen met http://www.fromus2eu.nl. Dit is een Nederlandse mevrouw die in de VS woont en alles voor je verzorgt.

jeroen

Begrijp het concept van de eigen schap niet zo. Wellicht interessant als je wekelijks of maandelijks besteld in Amerika. Ik heb zelf nu 3 keer besteld via koopinamerika.com. Is altijd prima verlopen en niet duur en zij verpakken het gratis. BTW en invoerrechten zijn wel vervelend, daarom doe ik kleine bestellingen. Ben er tot nu toe 1 keer uitgevist.

kirsten

Nils, Carel, Anton, Hans, e.a….Waarom zeurt iedereen altijd zo? Je wilt toch op de hoogte blijven?

No Fan of Tim

Gedoe altijd over advertorial of niet. Als je het geen nieuws vindt lees het (of niet) en surf verder. Ik vind zo nu en dan een artikel over een start-up heel interessant.  Dus keep up this work!

ernst cooper

precies! voor mij is het ook nieuws en een eyeopener.

Rafaella

Ja echt leuk, maar ik shop al een tijdje in Amerika via US Shopping Service, deze zijn toch goedkoper. Ze zijn betrouwbaar en snel. www.usshoppingservice.com

online shoppen in VS?

Hoi, ik heb ook wel eens plannen om online te shoppen in het buitenland. Ik ben er alleen nog een beetje huiverig voor, ben band dat er van alles mis gaat of dat ik voor allemaal extra kosten kom te staan? Is dit overdreven vinden jullie? En waar moet je allemaal op letten?

John

Als je niet heel veel koopt in de US of A loont het bijna niet.
Zelfs van Duitsland naar Nederland verzenden is bijna net zo duur.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond