Deel dit artikel
-

Ondanks recente ontslagen in ICT sector sterke groei in vacatures

Het aantal vacatures voor ICT-professionals blijft ook in het vierde kwartaal structureel groeien. Over heel 2014 werden meer dan 90.000 ICT professionals gezocht, een groei van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit een analyse van Yacht.

Nadat de groei in het derde kwartaal al bijna 11 procent bedroeg, is ook dit vierde kwartaal sprake van stijging van ruim 14 procent. Naast wederom de aanhoudend hoge vraag naar softwareontwikkelaars valt op dat de groei in de vraag naar ICT-professionals zich met name voordoet in de Randstad, waarbij de groei in de regio Amsterdam en Den Haag het meest prominent aanwezig is.

Ondanks de positieve geluiden is er wat Yacht betreft reden tot zorg. De huidige groeicijfers staan in schril contrast met de recente ontslagrondes en offshore-bewegingen in de sector. Er dreigt een steeds verdere mismatch te ontstaan tussen enerzijds de gevraagde en anderzijds de aangeboden competenties in de sector.

De al wel aanwezige competenties, opgedane ervaringen en kwalificaties van medewerkers staan constant onder druk dankzij de steeds snellere veranderingen. Ontwikkelingen als cloud, analystics en Big Data, mobiel, sociale media en beveiliging vragen continu om bijscholing.

De verwachting is dat er weer meer vraag komt naar wat meer generalistische functies, dan de puur specialistische functies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond