Deel dit artikel
-

Onderdeel Pro Active in surséance

Een onderdeel van onderzoeksbureau Pro Active heeft surséance van betaling aangevraagd. Het gaat om de bv Pro Active International, waar Newconomy een belang van 25 procent in heeft. Hierin waren onder meer de buitenlandse activiteiten ondergebracht. Deze activiteiten zijn afgelopen jaar afgestoten, het bureau richt zich nu op de Nederlandse markt. Directeur Fred van Aken van Pro Active zegt dat inmiddels ook faillissement voor de bv Pro Active International is aangevraagd.

De overige activiteiten van Pro Active gaan overigens ongewijzigd verder. Onlangs sloot Pro Active nog een joint-venture met Cool Capital voor de opzet van een onderzoeksbureau gericht op overheidsinstanties, genaamd Cool Research. Pro Active heeft begin dit jaar nieuwe financiering gekregen van een groep investeerders.

Wie dit zijn en hoeveel kapitaal ze hebben verstrekt wordt niet openbaar gemaakt. De investeerders zijn verenigd in een bv genaamd Aucan Holding die volgens gegevens van de Kamer van Koophandel volledig eigenaar is van Pro Active Nederland, de bv waarin de activiteiten van het onderzoeksbureau nu zijn ondergebracht.

Newconomy had het belang volgens bestuursvoorzitter Willem Jan van den Dijssel "in de loop van 2001" tot 0 afgewaardeerd. "Het was toen ook al niet zo waarschijnlijk dat dit bedrijf het lang zou volhouden. De waarde leek niet erg duurzaam", aldus Van den Dijssel.

Newconomy nam in december 1999 een belang van 22,7 procent in Pro Active, het breidde dit belang in september 2000 uit naar 27 procent. Hoe en wanneer dit belang is teruggebracht naar 25 procent zegt Van den Dijssel niet te weten, omdat hij Newconomy toen nog niet leidde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond