Deel dit artikel
-

Ondernemers lanceren Airbnb voor campers

Ondernemers Mark de Vos en Foppe Mijnlieff zijn de Airbnb onder camperbezitters begonnen. Via de website Goboony.nl kunnen particulieren hun camper verhuren.

De Vos is consultant bij De Vliegeniers en volgde met veel interesse de opkomst van de deeleconomie en de succesverhalen van Airbnb en Uber. Campers lenen zich goed voor dit concept. ‘Waar je je huis slechts enkele weken in het jaar kunt verhuren, heb je een camper slechts enkele weken in het jaar zelf nodig. Er is veel meer tijd om aan je camper te verdienen.’

Goboony wil consumenten ondersteunen in alle fasen van het huren en verhuren van een camper. Campereigenaren zetten hun product online, geven aan wanneer de camper beschikbaar is en hoeven alleen nog akkoord te geven wanneer zij een aanvraag krijgen van een particulier.

Uit onderzoek onder huurders en verhuurders blijkt dat men nog wel argwanend is om een camper te huren en verhuren van en aan vreemden. Verhuurders zijn niet zeker of ze hun camper nog terug krijgen en in welke staat. Op Goboony moet daarom iedereen een profiel hebben, worden huurders en verhuurders door elkaar beoordeeld en wordt de betaling veilig afgehandeld via het platform.

Momenteel worden in Nederland ruim 150 campers aangeboden op Goboony. Het doel is om snel internationaal te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond