Deel dit artikel
-

Ondersteuning bij RTL en Publieke Omroepen voor Chromecast

De Publieke Omroep en RTL treffen beiden voorbereidingen om hun on demand video-systemen geschikt te maken voor Googles Chromecast.

Een videostream op je telefoon of iPad beginnen en met een veeg de video naar het grote scherm van de televisie sturen. Dat is wat een slim stukje techniek van Google mogelijk maakt. Het HDMI-stokje voor televisies fungeert als een brug tussen internetvideo en het grote tv-scherm.

In de VS is de veredelde mediaspeler sinds kort beschikbaar. Daar ondersteunt hij niet enkel Netflix, YouTube, Google Play Movies en Hulu, maar ook streaming audio.

Androidplanet.nl weet uit eerste hand dat de Publieke Omroep en RTL voorbereidingen treffen om hun on demand videodiensten geschikt te maken voor Chromecast. RTL sluit zich er zeker op aan, de publieke omroepen lijken nog wat aarzelend maar onderzoeken wel hoe het zou moeten. Bij de omroepen gaat het niet om live televisie, maar om de on demand-diensten RTL XL en Uitzending Gemist.

Wanneer Chromecast in Nederland beschikbaar komt, is niet bekend. Gezien het huidige tempo van de internationale uitrol wordt het op zijn vroegst 2014.

Recensie:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Joh Kamps

Telefoon of I-Pad dit moet zijn (smart)phone of tablet. Logica een Ipad is een tablet, maar een tablet is geen Ipad. En Googe en Android zijn dikke vrienden.

Bas van der Veeken

Erg leuk dat ze inspelen op de Chromecast die helaas nog niet in Nederland te verkrijgen is. Had al gekeken om ‘m op een andere manier te verkrijgen, maar dan ben je minimaal 65 euro kwijt, ook via andere verkopers, en dat is toch een stuk meer als 35 dollar. We wachten nog even.

Frank Verweij

De chromecast werkt perfect met Netflix. Ik heb dit apparaatje nu een maand, en voorspel dat het een hit wordt in Nederland. Streamen is mogelijk vanaf iphone/ipad en alle android apparaten. Nu nog wachten op meer ondersteunde app’s.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond