Deel dit artikel
-

Onderzoek naar overname geldschieter Voyager Digital

De overname van crypto-geldschieter Voyager Digital door de grootste cryptobeurs Binance voor 1 miljard dollar is onzeker geworden nu het Amerikaanse Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) zich ermee wil bemoeien.

Het agentschap dat buitenlandse investeringen in Amerikaanse bedrijven onderzoekt op nationale veiligheidsrisico’s, zegt dat de beoordeling ‘van invloed kan zijn op het vermogen van de partijen om de transacties te voltooien, de timing van voltooiing of relevante voorwaarden’.

Binance is eigendom van de in China geboren en in Singapore gevestigde Changpeng Zhao en heeft geen permanent hoofdkantoor. Het bedrijf is onderdeel geweest van een witwasonderzoek door Amerikaanse aanklagers. Binance.US, gevestigd in Palo Alto, Californië, heeft telkens gezegd dat de Amrikaanse entiteit volledig onafhankelijk is van het belangrijkste Binance-platform.

CFIUS is over het algemeen geen voorstander van Chinese investeringen in Amerikaanse bedrijven.

Voyager vroeg in juli faillissement aan, maanden na de crash van de belangrijke crypto-tokens TerraUSD en Luna. Voyager was aanvankelijk van plan om zijn activa te verkopen aan FTX Trading, maar die deal implodeerde toen FTX in november failliet ging.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond