Deel dit artikel
-

Onderzoek: thuiswerken is een blijvertje

Nederlandse bedrijven willen ook na de coronacrisis fors inzetten op thuiswerken. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waaraan ruim 1100 bedrijven met meer dan honderd medewerkers mee hebben gedaan.

Door corona hebben veel bedrijven in sneltreinvaart werk gemaakt van thuiswerken. Ten opzichte van een jaar eerder zijn de mogelijkheden om online te vergaderen bijna verdubbeld (van 52 naar 94 procent) en bieden bijna alle bedrijven thuiswerkvoorzieningen aan (stijging van 85 naar 96 procent).

Veel van deze maatregelen zijn geboren uit noodzaak, door corona. Maar ook na corona zetten bedrijven verder in op thuiswerken. Uit eerder onderzoek blijkt dat medewerkers door thuiswerken productiever zijn en meer ruimte hebben om werk en privé te combineren.

Werkgevers zetten naast thuiswerken en buiten de spits reizen ook in op het schoner maken van verkeer van en naar werk. Een derde van de werkgevers wil komend jaar investeren in laadpalen op het werk en elektrische auto’s die medewerkers kunnen gebruiken voor dienstreizen.

Enkele bevindingen:

45 procent wil komend jaar met voorrang investeren in online vergaderen.
41 procent wil dat voor thuiswerken.
40 procent wil medewerkers betere arbovoorzieningen thuis bieden, zoals een goede stoel.
32 procent geeft aan meer werk te willen maken van thuiswerkvergoedingen.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond