Deel dit artikel
-

Onderzoeksrapport: waar letten opdrachtgevers op bij het selecteren van een digital agency?

Op basis van welke criteria maken opdrachtgevers hun keuze voor een digital agency? En wat vinden zij een prettig selectieproces? Dit en meer zocht Emerce uit voor een nieuw onderzoekrapport.

Bureaus hebben zo hun ideeën over waarop potentiële opdrachtgevers moeten letten om tot een goede match te komen en hebben daar al legio blogs aan gewijd. Maar hoe zien opdrachtgevers dit zelf eigenlijk? Daarover is publiekelijk slechts mondjesmaat informatie beschikbaar.

Reden voor Emerce om hier onderzoek naar te doen en informatie te verzamelen via mensen die vanuit hun functie opdrachten verstrekken aan digital agencies.

Wat leidt tot inzichten als de wens om een bureau te hebben dat niet alleen nieuwe zaken opstart, maar deze ook kosten-efficiënt in de dagelijkse praktijk in kan bedden. Evenals de grote waarde van persoonlijke ervaringen van mensen die zij kennen en vertrouwen.

Ook blijkt dat meer dan de helft diskwalificatiecriteria paraat heeft. Zo haken opdrachtgevers af op bureaus die in een vroeg stadium op een verkeerde manier kritisch zijn over bedrijfskeuzes en levert het niet willen of kunnen werken met kleinere budgetten ook minpunten op.

Het volledige onderzoek vind je hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond