Deel dit artikel
-

OnePlus trekt zich grotendeels terug uit Europa, Benelux blijft

Chinese smartphonefabrikanten zoals Oppo en Xiaomi dachten met gemak Europa te kunnen veroveren, maar dat valt tegen. OnePlus is het eerste bedrijf dat zich gedeeltelijk uit Europa terugtrekt.

In Duitsland, Frankrijk en Engeland wordt het personeel met tachtig procent ingekrompen. In deze landen blijft nog een minimale bezetting. Een deel van het personeel verhuist naar Helsinki.

De Benelux blijft vooralsnog een focusgebied. Net als Denemarken en Finland. Het bedrijf spreekt zelf van een ‘normale reorganisatie’ waarbij ongeveer 20 werknemers hun baan verliezen.

De coronapandemie is maar een deel van de oorzaak. Daarvoor ging het ook al niet goed. In Engeland besloten EE en 02 niet langer OnePlus toestellen te verkopen. OnePlus fladderde van de ene telecompartner naar de andere.

Voor alle Europese landen geldt dat het erg moeilijk is om markten te betreden die worden gedomineerd door Apple, Samsung en tot voor kort Huawei.

Daar komt nog eens bij dat de toestellen steeds duurder zijn geworden. De onlangs gelanceerde OnePlus8 kost 699 euro, fors meer dan zijn voorganger.

 

 

Deel dit bericht

2 Reacties

tim

Treurig, aangezien de snapdragon 865 chipset in alle vlaggenschip telefoons met Android+ (behalve Samsung) net als iPhones nu op hetzelfde niveau zitten qua snelheid en Samsung als enige Exynos rommel aan boord heeft en Android een slechte naam geeft want het gezicht van Android is voor velen Samsung en kennen niet meer dan Apple en samsung,.terwijl laatste de klant dus gewoon belazert met duurdere prijzen voor mindere spullen onder de motorkap

Johan

Men vergeet dat Nokia echt in opmars is veel waar voor je geld en een goed update beleid ! Alle Nokia toestellen draaien op Android one en zijn dus zonder recklame en rommel geleverd voor erg lege prijzen .ik snap niet dat mensen Samsung toestellen kopen erg aan de prijs en zo als hier boven al genoemd voorzien van rommel en totaal geen updates ! En veel rommel die men er niet vanaf kan gooien .

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond