Deel dit artikel
-

Online 3,6 procent meer omgezet

De online omzet was in augustus 3,6 procent hoger dan in augustus 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 4,2 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 2,6 procent hoger, meldt het CBS.

De online omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in augustus 2023 hoger dan in augustus 2022. De online omzet van de kledingwinkels, de winkels in overige non-foodartikelen en de winkels in consumentenelektronica was lager dan een jaar eerder.

De totale detailhandel heeft in augustus 5,9 procent meer omgezet. De omzet van de foodsector groeide met 6,3 procent en de omzet van de non-foodsector met 4,3 procent.

De drogisterijen, de kledingwinkels, de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) hebben in augustus meer omgezet dan in augustus 2022. Daarentegen hebben de winkels in recreatie-artikelen en de winkels in consumentenelektronica in augustus minder omgezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond