Deel dit artikel
-

Online aandeel totale kledingverkopen op 40 procent in 2020

Het aandeel van e-commerce binnen de totale, wereldwijde omzet in kleding en schoenen ligt vandaag de dag op zo’n 5 tot 6 procent. In 2020 zal dit aandeel gestegen zijn naar 40 procent.  (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

John Muijen

Niet alleen de retailers zetten een stap naar online, ik zie ook de merken zelf worstelen met de vraag of ze online moeten en volgens welk model. Een kanaalconflict met offine retailers steekt zo de kop op.

Bovendien is het starten en runnen van een webshop iets anders dan het runnen van een fysieke winkel of een kledingmerk. Een voorbeeld is de met de gebruikelijke bombarie aangekondigde webshop van Sapph die inmiddels alweer geruisloos offline is gehaald.

Jeroen Bos

Veel merken, of het nu fashion is, tools of elektronica, worstelen met distributie vraagstukken. De top-down benadering “we gaan e-commerce doen” wordt in veel gevallen niet zorgvuldig qua strategie voorbereid en zorgt voor problemen. Kanaalconflicten hoeven geen probleem te zijn met het juiste distributie model.

Harry BIjl

De groei zal er zeker zijn. Het is zeer relevant om te weten waar de boekingen plaats hebben. Met de Cross Channel aanpak van retailers , zie je dat er steeds meer omzet Online geboekt wordt in een fysieke winkel. Het genoemde percentage wordt hier zeker door beïnvloed. Cross Channel is King! zie ook http://www.retail2020.nl CBW-MITEX

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond