Deel dit artikel
-

Online bank Santander opent aanval op grootbanken met hogere rente

Openbank, Europa’s grootste online bank qua toevertrouwde middelen en onderdeel van Banco Santander, verhoogt per vandaag de rente naar 0,2 procent voor spaartegoeden. Het tarief is niet gebonden aan een minimum- of maximumtegoed. Klanten profiteren van de hoge rente op de gratis spaarrekening vanaf de eerste eurocent inleg.

Minder dan zes maanden na het betreden van de Nederlandse markt opent Openbank, dochter van het Spaanse Santander, de aanval op de grootbanken.

De tegoeden van Nederlandse klanten worden beschermd door het Spaanse depositogarantiestelsel, dat spaartegoeden tot 100.000 euro dekt.

Openbank is de 100% digitale bank van Banco Santander, met meer dan 1,4 miljoen klanten en 11,3 miljard euro aan toevertrouwde middelen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Max

Ja heel bizar hoe eenvoudig het nu is om je geld in Spanje weg te zetten met behoud van garantiestelsel. Internetbankieren volledig in het Nederands. Ik heb zo’n OpenBank rekening en het is gewoon hartstikke modern. Mooie app en goede klantenservice.
Als dit met alles zo gaat krijg je ook verzekeringen enz en dan de andere producten aanschaffen bij Amazon. Ik heb ook een gratis reisverzekering erbij gekregen van Openbank omdat ik bij de eerste paar klanten zat.
Misschien wordt het tijd voor wat meer protectionisme.

Emiel

hihi Je zou hier wel gek zijn om voor protectionisme te pleitten. De bankers worden sowieso steeds vervangen door computers dus wat banen betreft haalt protectionisme weinig uit. Via fees, rente op leningen, overdraft etc alsook management van de beleggingen door klanten. en Fractional Reserve Banking hebben banken in feite enorme potentiele winsten zelfs zonder hun klanten belachelijke fees te laten betalen.
De removal van trade barriers en free movement of capital binnen de Eurozone helpt ons als consumenten enorm veel. Deposits tot soms 1.5% rente zijn bijvoorbeeld te vinden bij banken in landen als Estland en Litouwen. Als de concurrende lidstaten hogere rentes aanbieden stel ik voor dat we zo veel mogelijk daar gaan bankieren in plaats van 0.01% of zelfs 0,00% rente te accepteren bij een Nederlandse bank

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond