Deel dit artikel
-

Online betalingen met iDEAL en creditcards naar 455 miljoen transacties

De geschatte omzet met elektronische betaalmiddelen in Nederland, aan de kassa en online (pinnen, creditcards, iDEAL, PayPal, AfterPay en incassomachtigen) bedroeg in 2017 zo’n 150 miljard euro. Met alleen pinnen is vorig jaar 100,6 miljard euro omgezet, meldt Betaalvereniging Nederland.

Het aantal online betalingen met iDEAL en creditcards steeg afgelopen jaar met maar liefst 30,7 procent, naar 455 miljoen transacties.

De totale omzet met creditcards steeg ook nog steeds en bedroeg ruim 12 miljard euro. De sterkste omzetgroei, van 14,1 procent, zat in creditcardbetalingen voor online amusement, zoals Netflix en Spotify.

Het aandeel contactloze betalingen op het totale aantal pinbetalingen is in 2017 zelfs meer dan verdubbeld, van 24 procent eind 2016 naar 49 procent eind 2017. Ruim een derde van alle contactloze betalingen gebeurt in supermarkten. Daarna volgen de horeca, met een aandeel van ruim 15 procent en onbemande verkoopautomaten, met ruim 7 procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gert-Jan van Ieperen

Voor online achteraf betalen wordt Afterpay genoemd terwijl andere partijen zoals Klarna inmiddels zowel nationaal als internationaal vele malen groter zijn dan het traditionele Afterpay.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond