Deel dit artikel
-

Online discounter Lesara komt naar Nederland

Direct uit fabrieken in China en Turkije en daarom goedkoper dan van merkfabrikanten, maar wel dezelfde producten. Met die propositie probeert Lesara een Europese online winkelketen te stichten, vanaf woensdag ook in Nederland.

Overmorgen gaat Lesara in Nederland en Italië van start, waarmee het bedrijf dan in zes landen actief is en in potentie tegen de tweehonderd miljoen klanten heeft. Vanuit Duitsland breidde oprichter Roman Kirsch al uit naar Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg.

In de achttien maanden van zijn bestaan groeide de onderneming naar laag dubbelcijferige miljoenenomzet met, volgens een investeerder, indrukwekkende marges. Dat mag niet helemaal bevreemden omdat de artikelen merkloos en in bulk worden ingekocht.

Begin 2014 ontving de onderneming een investering van particulieren, onder wie de Zalando-oprichters en de oud-CEO van Puma. Tegen het einde van het jaar stapten Mangrove Capital, FundersGuild en ondernemer Fabrice Grinda in. Met deze financiering wordt de aanvoercapaciteit in China vergroot en nu gelanceerd in Nederland en Italië.

Lesara.nl biedt naast discountprijzen ook nog eens tijdelijke kortingsacties. Productcategorieën: mode, sieraden, kinderen, techniek & lifestyle. Het bedrijf monitort constant of en welke trends ontstaan om daar het aanbod direct op af te stemmen.

Bestellingen mogen gratis terug worden gezonden en kunnen achteraf worden betaald (Klarna).

Kirsch per mail: “Door directe samenwerking met internationale producenten en leveranciers kan Lesara steeds voordelige prijzen aanbieden voor actuele producten met merkkwaliteit, die na identificering van een trend binnen drie à vier weken in het assortiment te vinden zijn – een uniek staaltje verkoop in de fast fashion.”

Foto: Sjoerd Lammers (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Marten

Klinkt als de Europese versie van AliExpress. Verder niet bijzonder wat je ook ziet aan het productaanbod: allemaal alibaba producten (zeer overeenkomstige fotostijl). Kijken hoe ze zich daadwerkelijk kunnen gaan onderscheiden op prijs en product. Duitse site gaf niet een bijzonder product aanbod.

Netty Maasakker

Mijn pakje is bezorgd staat er op de site,
Nr.432390345216
Maar ik heb niets ontvangen, heb DHL gebeld, en die zeggen dat er ook getekend is voor het pakje,
Maar ik heb niets ontvangen, o
En ook niets getekend!
Beetje vreemd, wat nu??

Vriendelijke groet Netty Maasakker.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond