Deel dit artikel
-

Online energieverkopers NLE en Budget Energie gaan samen

Twee marketinggedreven energieverkopers NLE en Budget Energie bundelen de krachten. NLE (voorheen Nederlandse Energie Maatschappij) gaat voor 200 miljoen euro naar de veel kleinere Nuts Groep, het bedrijf achter Budget Energie. De financiering is geregeld door investeerder Waterland.

Beide bedrijven benaderen klanten vooral online. Daarbij levert NLE sinds eind 2016 ook internet, televisie en telefonie.

De merken blijven naast elkaar bestaan, maar vullen elkaar ook goed aan. Budget Energie is IT- en procesgedreven, bij NLE ligt de nadruk op marktbewerking en productontwikkeling. Er worden geen ontslagen verwacht.

NLE heeft vorig jaar met 600.000 klanten 333 miljoen omzet geboekt met een nettowinst van 12 miljoen euro. Nuts Groep levert via haar energiemerken Budget Energie en Elegant stroom en gas op zo’n 800.000 aansluitpunten in Nederland en België. De groep zet in 2017 naar verwachting zo’n 360 miljoen om (in 2016: 308 miljoen). Er zijn 160 medewerkers werkzaam binnen het bedrijf.

Acquisities ten behoeve van de opbouw van een portfolio met energie-gerelateerde ondernemingen zaten al een tijd in de planning. De focus ligt op het niet-fysieke (administratieve) deel van de energie-waardeketen. Beide partners produceren zelf geen stroom. NLE levert wel aanvullende producten als slimme thermostaten.

Dit bericht is 12 keer gedeeld

2 Reacties

Jean-Pierre van de Loo

Klaarblijkelijk vormen energiebedrijven een interessante investering. Waterland heeft eerder Scholt Energy Control, aanbieder op de zakelijke markt, overgenomen. Gaat Waterland overkoepelend het inkoopportfolio van Nuts Groep en Scholt behartigen? Of is dit een brug te ver? P.s. Naast online is Budget Energie ook te vinden in de MediaMarkt.

bas

Hoe komt u erbij dat NLE in 2016 600.000 klanten had?
Berichtgeving van bijv. het FD suggereert na fussie van NLE en Budget Energie dat de organisatie gezamenlijk 600.000 bezit

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond