Deel dit artikel
-

Online gokken mag vanaf 1 maart 2021

De Wet kansspelen op afstand zal naar verwachting op 1 maart 2021 in werking treden. Dat is twee maanden later dan de oorspronkelijk beoogde datum. 

Volgens het kabinet ontstaat er zo meer ruimte voor alle betrokken partijen om zich voor te bereiden op de komst van deze nieuwe wet die het online aanbod van kansspelen in Nederland reguleert.

Met de inwerkingtreding van de wet treedt meteen een aantal zaken in werking: het verscherpte handhavingsinstrumentarium van de Kansspelautoriteit, het aangescherpte preventiebeleid voor landgeboden aanbieders, de aangescherpte beperkingen ten aanzien van reclame en de verplichting tot afdracht aan het verslavingspreventiefonds.

De opening van de online kansspelmarkt is voorzien voor 1 september 2021. Zowel landgebonden aanbieders als online aanbieders moeten vanaf dat moment zijn aangesloten op het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS).

Voorafgaand aan de inwerkingtreding vindt nog de officiële bekendmaking van de lagere regelgeving plaats. De Kansspelautoriteit zal op haar website nadere informatie delen waarmee partijen zich kunnen voorbereiden op implementatie van de wet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond