Deel dit artikel
-

Online gokken op sportwedstrijden straks legaal

Online gokken op sportwedstrijden wordt legaal. De regeringspartijen VVD en PvdA hebben hierover een akkoord bereikt. Vandaag dienen ze een voorstel in om online gokken in de nieuwe Wet op de kansspelen te regelen.

Wel wordt strikte voorwaarden gehanteerd om matchfixing tegen te gaan. Er wordt bijvoorbeeld een grens getrokken bij weddenschappen waarvan men weet dat die omkoping en valsspelen in de hand werken, zoals gokken op een rode kaart bij een voetbalwedstrijd of een dubbele fout bij tennis.

Wedden op tussen- en eindstand wordt wél toegestaan. Net als gokken op het puntenverschil.

Het neemt niet weg dat de nieuwe gokwet nog even op zich laat wachten. De Tweede Kamer praat pas volgend jaar over de nieuwe regelgeving.

Deel dit bericht

4 Reacties

Victor

En is dit dan alleen van toepassing op Nederlandse wedstrijden? of denkt men dat we ook een English Premier League game kunnen beinvloeden met een weddeschap in Nederland? En als het gaat om de Nederlandse competitie, denkt men ook dat ze in het buitenland dan deze specifieke weddenschappen niet meer toestaan?

Het is een mooi verhaal om het gokken aan het grote publiek te verkopen, maar het maakt natuurlijk helemaal niks uit.

Wel goed dat het eindelijk eens gelegaliseerd wordt. Verbaasd mij nog dat het zolang geduurd heeft na de “verloren” juridische zaak bij het europees gerechtshof.

Online Casino Ground

Mensen die online gokken op sportwedstrijden in Nederland verdienen ook bescherming. Er zijn schandalige dingen gebeurd met speeltegoeden van gokkers bij bijvoorbeeld Betfair. Gewoon speeltegoeden niet uitbetalen. Als het straks gewoon legaal mag dan kunnen gokkers malafide partijen ook goed aanklagen vanuit Nederland!

Victor heeft een terecht punt dat online gokken op sport een mondiaal fenomeen is. Vanuit Spanje zou je gewoon kunnen wedden op de Eredivisie en of iemand twee gele kaarten krijgt of niet. Dat gaat dus matchfixing niet tegen en is misschien principieel correct, maar heeft geen enkel nut. Symboolpolitiek.

Voetbalweddenschappen

@ Victor. Je kunt je inderdaad afvragen of ze met deze regels matchfixing tegen gaan. De grote matchfixing praktijken vinden allemaal plaats via Aziatische goksyndicaten en niet via de Europese bookmakers.
Deze zijn aangesloten bij ESSA en afwijkende inzetpatronen springen direct uit de bandbreedte en worden altijd gemeld.

In iedergeval een stap in de goede richting want er lijkt eindelijk weer wat schot in deze zaak te zitten.

gokken

Als het goed is wordt online gokken ergens rond juni 2015 gereguleerd in Nederland. Ik ben benieuwd of dit ook daadwerkelijk rond die tijd geregeld is!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond