Deel dit artikel
-

Online marktplaats wil zorgvragers aan mantelzorgers koppelen

Zorgvragers die niet elke keer hulp willen vragen aan een kleine kring bekenden, kunnen binnenkort mantelzorgers zoeken voor kleine en grotere klussen op een online marktplaats. (meer…)

Deel dit bericht

7 Reacties

peter

Da’s pas sociaal ondernemen! Geweldig initiatief , ik hoop van harte dat het werkt. Veel succes ermee!

Coen

Dank voor de mooie reactie. Duurzaamheid door gezamenlijke investering en collectieve besparing!

Jan ten Hove

Dit lijkt mij als belangenbahartiger en als mantelzorger een prima initiatief om zeker Mezzo ( de landelijke koepel van mantelzorgers en zorg-vrijwilligers) in te betrekken!

J. Overeem

OP zich een goed idee. Alleen er zit een groot verschil tussen mantelzorgers en vrijwilligers. En zoals ik het lees hebben we het hier over vrijwilligers die gezocht worden voor een klus.
Mantelzorgers zijn namelijk mensen die zorgen voor een ander waarbij de zorgverlening direct voortvloeit uit de sociale relatie met die ander en de mantelzorg bevat meer dan even een klusje doen.

gwen van roekel

leuk dat jullie initiatief tot de implementatiefase komt! Ik adviseer jullie om de term mantelzorger een keer op te zoeken ( o.a. bij MEZZO.nl) om geen verwarring te creeren met vrijwilligerswerk voor een zorgbehoevende en mantelzorg. Een mantelzorger is iemand die vanuit de persoonlijke relatie zorg verleend. Ik vermoed dat de marktplaats die jullie opzetten eerder vrijwilligers zoekt dan mantelzorgers.

Carla

@Gwen : ‘leuk’ is understatement!! Immers MEZZO meldt zelf in Waarom deze campagne? : “Een groot deel van deze mensen herkent zich niet in woorden als ‘mantelzorger’ of ‘zorgvrijwilliger’. Zij realiseren zich dus niet dat er steunpunten mantelzorg zijn die mantelzorgers ondersteunen.”

De campagne is een oproep aan alle Nederlanders om mensen die voor een ander (willen) zorgen te attenderen op Mezzo. Want Mezzo is de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg.

Een groot deel van deze mensen herkent zich niet in woorden als ‘mantelzorger’ of ‘zorgvrijwilliger’. Zij realiseren zich dus niet dat er steunpunten mantelzorg zijn die mantelzorgers ondersteunen. Of organisaties die zorgvrijwilligers inzetten bij mensen met een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd (de organisaties voor Buddyzorg, Vrijwillige Thuishulp, Georganiseerde Burenhulp en Vriendendiensten).

J.Huisman

Ben het met de bovenstaande reacties eens. Jullie zijn op zoek naar vrijwilligers en niet naar mantelzorgers. Als je het vrijwilligers gaat noemen, is het een goede zaak.
Het kan mantelzorgers ontlasten in hun zware taak in het zorgen voor. Vanuit ons Steunpunt Mantelzorg Enschede ondersteunen wij mantelzorgers, één van die ondersteuningsmogelijkheden is het inzetten van een vrijwilliger. Het initiatief van jullie sluit ook mooi aan bij de gedachte van de WMO, kijk eerst in je iegen omgeving voor je indicatie aan vraagt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond