Deel dit artikel
-

Online omzet Jumbo naar 650 miljoen euro, adopteert CAO E-commerce

De omzet uit online activiteiten van Jumbo is in 2021 met 30 procent gegroeid en komt hierdoor uit op circa 650 miljoen euro, zo blijkt uit cijfers die de supermarkketen zojuist publiceerde.

Koninklijke Jumbo Food Groep heeft 2021 afgesloten met een totaalomzet van 9,91 miljard euro. Jumbo wist haar winkelbestand uit te breiden met 18 locaties, waaronder vijf Jumbo City vestigingen in Nederlandse stadscentra en negen winkels in België, inclusief de eerste Jumbo City in Antwerpen. Het totale aantal winkellocaties in Nederland en België kwam in 2021 uit op 705.

Jumbo opende in het afgelopen jaar tien nieuwe bezorghubs, waarmee het totaal aantal regionale Jumbo hubs in Nederland uitkomt op 16. In 2022 zal Jumbo nog eens vier nieuwe bezorghubs openen. Daarnaast bereidt Jumbo zich voor op de opening van een vierde E-Fulfilment Center (EFC).

Forse investeringen blijven nodig om de sterke vraag uit de markt te kunnen bijbenen en om toe te werken naar een rendabele bedrijfsvoering, zegt het Brabantse bedrijf. Jumbo ziet onverminderd potentieel in de markt voor online boodschappen. Wel staan alle bestaande en nieuwe partijen voor gelijke uitdagingen, zoals schaarste aan grondstoffen en transportcapaciteit, en een extreem beweeglijke arbeidsmarkt.

Jumbo heeft naar eigen zeggen met belangstelling gekeken naar de totstandkoming van de werkgeversvereniging E-commerce Nederland in december 2021. De supermarkt overweegt niet alleen het lidmaatschap, maar ook voor haar online activiteiten over te stappen op de nieuwe CAO E-commerce. Een belangrijke beweegreden is de behoefte aan arbeidsvoorwaarden die goed passen bij een innovatieve branche die zich snel ontwikkelt.

Met flitsbezorger Gorillas, één van de initiatiefnemers van werkgeversvereniging E-commerce Nederland, is Jumbo tot een overeenkomst op hoofdlijnen gekomen gericht op een strategische samenwerking tussen de twee bedrijven. In het kader van de overeenkomst levert Jumbo een groot deel van haar assortiment aan Gorillas, waaronder verschillende A-merk-, Jumbo Huismerk-, biologische en exclusieve La Place producten. Daarnaast krijgen online klanten van Jumbo in stedelijke gebieden in de toekomst de mogelijkheid om hun aankopen binnen enkele minuten door Gorillas te laten bezorgen. Gorillas is op dit moment al actief in elf Nederlandse steden en twee Belgische steden. In beide landen gaat het bedrijf verder uitbreiden in 2022.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond