Deel dit artikel
-

Online omzet MediaMarkt over 1 miljard euro

Black Friday compenseerde in 2018 de lagere verkopen in de decembermaand bij MediaMarkt en Saturn. Het concern boekte een stijging van de online kwartaalomzet van 28 procent.

Die stijging zorgde ervoor dat de digitale verkopen voor het eerst boven de een miljard euro uitkwam. Omgerekend is nu 14,6 procent van de verkopen afkomstig van internethandel. De overige 85 procent wordt nog steeds gerealiseerd in het netwerk van bakstenen winkels.

CECONOMY, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, heeft in totaal 1.028 winkels. De helft daarvan staat in Duitsland. In Nederland exploiteren de Duitsers 49 winkels.

Vier op de tien bestellingen bij de webshops van MediaMarkt worden opgehaald bij de winkel zelf. Daar komt geen pakketbezorger bij aan te pas. De oorzaak daarvan ligt in het uitgebreide winkelnetwerk in Duitsland en de wijze waarop Duiters shoppen. Aflever- en ophaalpunten worden daar vaker gebruikt en er zijn veel meer fysieke filialen.

Vanochtend publiceerde CECONOMY de kwartaalcijfers (PDF). Die laten zien dat de omzet in de drie maanden tot eind 2018 met 2,8 procnet steeg tot 6,9 miljard euro.

De organisatie ondergaat een transformatie die tot effectievere processen moeten leiden en meer samenhang tussen de digitale en fysieke winkels.

Foto: wiseguy71 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond