Deel dit artikel
-

Online omzet MediaMarkt, Saturn groeit 44%

De online verkopen bij MediaMarkt en Saturn zijn afgelopen jaar met 44 procent gestegen tot 4,2 miljard euro. Het online aandeel in het verkooptotaal groeide van 13,7 naar 20,2 procent en moet toenemen tot dertig procent over drie jaar.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat Ceconomy vanochtend publiceerde (Pdf). Dat is het moederbedrijf van de elektronicaketens MediaMarkt en Saturn.

De daling bij de fysieke verkooppunten kon grotendeels worden gecompenseerd door de groei in digitale verkopen. Daardoor zag het Duitse concern de totale omzet met maar 1,8 procent afnemen tot 20,8 miljard euro.

Bij elke aankoop internet werd gemiddeld 175 euro afgetikt door de consument.

Met zijn presentatie aan de financiële markt (Pdf) maakt Ceconomy duidelijk dat 2019 een perioden van herijking en nieuwe planvorming was. De aandeelhoudersstructuur is versimpeld, de kosten zijn structureel verlaagd en er is een plan waarbij de organisatie kan meebewegen met de voorkeuren en het gedrag van de consument.

De leiding benoemt ook drie nieuwe bronnen van inkomsten. Mediamarkt en Saturn gaan zich nadrukkelijker op B2B-klanten richten, met name het MKB. Dat kan over vijf jaar een miljard euro extra omzet opleveren, zo schat men. Eenzelfde bedrag ligt aan de horizon voor abonnementen op de klantenkaart.

Als laatste worden de detailmedia-activiteiten benoemd. Het exploiteren van reclameruimte op de websites en apps hebben een omzetpotentieel van een half miljard euro. Samen zouden deze drie geldstromen voor tien procent nieuwe omzet kunnen zorgen.

Photo by CardMapr on Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond