Deel dit artikel
-

Online omzet mei: +26,5 procent

De online omzet van pureplayers en multichannel retailers is afgelopen mei met 26,5 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

In de maand waarop veel Nederlanders hun vakantiegeld krijgen is de online retailomzet aanzienlijk harder gestegen dan de maand en het jaar ervoor. Dat laten nieuwe omzetcijfers van het CBS zien.

De groei van 26,5 procent was sterker dan in april. Toen lag de online omzet 14 procent hoger. Dit beeld is totaal anders dan een jaar geleden. Toen groeide de online omzet in mei met nog niet de helft, 12 procent. Dat was een daling ten opzichte van de maanden ervoor.

Het CBS geeft geen verklaring voor de ontwikkeling van deze cijfers, evenmin worden er omzetcijfers gerapporteerd. Het statistiekbureau geeft enkel aan hoe de verhoudingen zich ontwikkelen.

Gekeken naar de totale retail, dus ook de offline handel, is sprake van een omzetdaling van 0,4 procent. “Dat is onder meer te wijten aan een minder gunstige samenstelling van winkeldagen. De krimp in verkopen, het volume, was met 0,7 procent nog iets sterker.”

Foto: Kevin D (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond