Deel dit artikel
-

Online omzet in mei bijna 50 procent hoger

De online omzet was in mei 49,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Op april 2020 na was dit de sterkste omzetstijging sinds de publicatie van de internetverkopen door CBS in januari 2014.

Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 38,7 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 64,8 procent.

In mei trok de fysieke detailhandel ook weer aan. De totale detailhandel (inclusief online) heeft in mei 8,2 procent meer omgezet dan in mei 2019. Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd. Het verkoopvolume lag 5,9 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

De winkels in doe-het-zelfartikelen noteerden opnieuw een recordstijging van de omzet. Daarentegen hadden de kleding- en schoenenwinkels ook in mei te kampen met omzetdalingen, maar wel wat minder erg dan de recordverliezen in maart en april.

Ook de drogisterijen hebben een fractie minder omgezet dan een jaar eerder. De omzet van de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatie-artikelen groeide.

Foto Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond