Deel dit artikel
-

Online omzet Telegraaf stijgt vijf procent

Hyves boekte afgelopen kwartaal een behoorlijke omzetdaling, waardoor de online opbrengsten van Telegraaf Media Groep slechts vijf procent in de plus lagen. Zonder Hyves’ bijdrage zou dat zeventien procent zijn geweest.

Dat maakte Telegraaf Media Groep (TMG) vanochtend bekend bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal. De uitgeverij is verder zwijgzaam waar het gaat om de online ontwikkelingen.

‘Belangrijk uitgangspunt van Online Media is het versnellen van groei bij online-activiteiten door focus op productontwikkeling voor portals, classifieds en e-commerce. De eerste resultaten zijn zichtbaar bij onder meer de nieuwssites en Groupdeal. Daarnaast groeide de omzet als gevolg van de acquisitie van Zoom.in TV per november 2012.’

Het is niet bekend hoe groot de bijdrage van online aan de totale kwartaalomzet van 134 miljoen (3,5 miljoen) euro is. Wel blijkt dat printmedia een daling (-5 procent) laten zien in de opbrengsten, zowel met abonnementen- als losse verkoop.

De langzame online ontwikkeling is opvallend wanneer het resultaat van de Duitse branchegenoot Axel Springer wordt bekeken. Dat is ook een krantenuitgever die zijn online domein uitbreidt met e-commerce, advertenties en contentportals. Bij Springer is de online omzet sinds kort groter dan de papieren omzet. Dat bedrijf lijkt de ‘digitale kanteling’ inmiddels met succes te hebben doorgevoerd. De strategie van TMG is nog niet duidelijk.

TMG zag in het eerste kwartaal de winst groeien van anderhalf naar 2,8 miljoen euro.

Deel dit bericht

2 Reacties

grote pier

Tijd om ook eens een affiliatepartij te kopen? Blijkens de cijfers van springer loopt dat goed.

sluits pier

De strategie van TMG is nog niet duidelijk……
Zo rond 2008 werd er bij TMG een nieuw blik ” directors ” en zelfs een enkele ” change manager ” aangesteld. Grappig om te weten dat rond 2008 het aandeel TMG nog meer dan € 22,- aantikte en binnen zo’n 5 jaar datzelfde aandeel minder dan € 10,- moet kosten. Als hetzelfde blik ” directors ” en de ” change manager ” nu nog steeds voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de omzet van TMG, wordt het dan geen tijd om na 5 jaar met een strategie te komen voordat het aandeel verder onder druk komt te staan? Als hetzelfde clubje vrienden bij TMG blijft zitten zie ik binnen 24 maanden het aandeel TMG zakken naar €5,-
Fijn weekend aandeelhouders!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond