Deel dit artikel
-

Online omzetaandeel supermarkten blijft groeien

In het tweede kwartaal van 2017 werd 2,8 procent van de totale supermarktomzet online gekocht tegen 2,1 procent een jaar geleden. Ruim een op de zeven huishoudens kocht afgelopen jaar online bij de supermarkt en geeft van zijn totale supermarktbestedingen 15,1 procent online uit, zo blijkt uit cijfers van GfK.

De online kopers geven een steeds groter gedeelte van hun supermarktbestedingen online uit en kiezen hierbij voor online bezorgen in plaats van ophalen.

Jongeren en huishoudens met kinderen (vooral welgesteld) besteden bovengemiddeld aan online boodschappen. Ook besteden zij bovengemiddeld op zondag en in de avonduren. Vooral de jongere doelgroepen doen na 18.00 uur boodschappen. Binnen de huishoudens die uitsluitend de fysieke supermarkten bezoeken is het omzetaandeel van de ouderen fors oververtegenwoordigd.

In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en het overige deel van het Westen wordt bovengemiddeld aan online, op zondag en in de avonduren aan boodschappen besteed. In het Noorden en Oosten van het land wordt op zondag minder uitgegeven in de supermarkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond