Deel dit artikel
-

Online opkoper oude elektronica start in Nederland

In Duitsland en Frankrijk is reBuy al een bekende verschijning. Het bedrijf kocht voor meer dan 150 miljoen euro aan oude elektronica op. Nu gaat het ook in Nederland van start.

Soms wordt ernaar verwezen met de term recommerce, anderen spreken eerder over refurbishing. In beide gevallen gaat het genereren van handel in tweedehands artikelen, veelal elektronica. Dat is precies wat reBuy sinds 2009 doet: het online opkopen van oude spullen.

Afgelopen dagen ging reBuy.nl van start, waarmee de Duitsers na Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk hun vierde land betreden. Eigenaren zoeken op de site het object dat ze willen verkopen en zien direct wat reBuy ervoor op tafel legt. Beschadigde spullen worden ook ingenomen, al drukt dat natuurlijk wel de prijs. Na verzending en testen krijgt de verkoper geld op zijn rekening gestort.

Na inname wordt objecten opgepoetst en weer keurig verpakt te koop aangeboden. Op die manier genereerde reBuy afgelopen jaren 150 miljoen euro omzet. Het bedrijf claimt dagelijks honderdduizend artikelen te verwerken.

CEO Lawrence Leuschner zegt in persbericht: “reBuy is gebaseerd op een bedrijfsmodel dat groei wenst te verenigen met een bijzondere doelstelling, want het maatschappelijke fenomeen van de wegwerpmaatschappij kunnen we ons, zowel moreel als economisch, niet langer veroorloven.”

In datzelfde segment van duurzaamheid acteert ook een partij als ReplaceDirect, waar eigenaren hun kapotte elektronica naartoe kunnen sturen voor reparatie. Ook daar werken ze met een duidelijk tarief en proces. Voor Applespullen bestaan er ook speciale tweedehandskoop en -verkoopwinkels. Leapp is daarvan een bekend voorbeeld, maar zelfs Apple zelf handelt in tweedehandsjes of, zoals Coolblue ze noemt, tweedekansjes.

Een Duitse lokale concurrent van reBuy is Flip4new. Dat is naast Duitsland ook in Oostenrijk actief. MediaMarkt is een klant. Oude elektronica die bij MediaMarkt of Saturn worden ingeleverd gaan door de molen van Flip4new om later elders in een online verkoopkanaal weer op te duiken.

Deel dit bericht

21 Reacties

Jan

Goedendag,

Ik heb wat oude elektronica in huis waar ik van wil o.a.:
– 1 x Loewe LCD tv 42 inch (zonder afstand bediening)
– 3 x UPC decoders
– 1 x Acer PC compleet met lcd scherm
– 2 x dvd speler
– 1 x Harman Kardon versterker
– 1 x Roth homestation

Heeft dit voor jullie nog waarde…..??

Vriendelijke groet,

Jan Bos

Johan

Goedemiddag Jan,

Ik heb wel interesse in jouw oude electronica. Kan je even een foto plaatsen op emerce? Dan kan ik kijken wat ik voor die oude bende wil geven.

Dank je wel,

Johan

Lieke

Is dit voor opkopen oude electronica

sien

ik heb een vraag wat geven jullie voor oude printers ik heb er een stuk of 50 ? ik heb ook nog veel meer oude elektronica van pc tot tv graag zou ik willen weten wat jullie per printer willen geven

Thijs

Hallo,

Ik heb een printer van een jaar of 7 die begint te versleten.
Een brother LC985.
Kunnen jullie hier nog iets mee?

gr thijs

Frese

Hallo

Wegens overlijden veel technisch materiaal
O.a printplaten, accu’s oude cassette recorders, platenspelers, laptops, mob telefoons, adapters, kabels, elektronische onderdelen zoals weerstanden, tranistoren, condensatoren, computerkasten
Mijn vader was heel actief als servicemonteur

Max

Goeden avond ik heb een defecte tv (scherm is kapot) en ik heb er niks meer aan er is nooit aan gesluiteld alleen een grote barst in me scherm ik hoop op snel contact

Mvg max de weijer

Erwin Janssens - Sint Theresia College

Hallo,

Wij hebben een dertigtal oude tv toestellen die gebruikt werden in de klassen. Aangezien we nu volledig overgeschakeld zijn op het gebruik van beamers moeten deze verwijderd worden uit de lokalen. Mocht er iemand interesse hebben, dan hoor ik het graag via deze weg. De toestellen zijn van het merk Thomson en Sony.

Mitchell

Goedemiddag
Heb hier nog een defecte Tv staan(beeldscherm kapot) voor de rest net een jaar oud wat zou ik er nog voor kunnen krijge

Gr Mitchell

H

Ik heb 2 oud model Philips tv ‘s staan, uit overlijden, beide functioneren nog goed. Wat zou ik daar nog voor kunnen krijgen ? Ik lees het graag.
Groet Helma

gerry cleys - abvv oost vlaanderen

gerachte ik,heb maar wel te koop printer officejet g85 deze werkt nog zeer goed en is volledig nagekeken heeft ook nieuwe inktfilmen heb ook te koop telefoon belgafax werkt nog deze is allemaal all in en potk ook te koop nieuwe klavier voor pc +2muizen en ook te koop nieuwe soundbar niet gebruikt en zit nog in de doos intresse gsm nr 0486033665 alles mag weg voor éen kleine prijs en appart grtjes wie eerst is eerst alles werkt

Cock

Ik heb nog paar platenspelers staan video casette spelers dvd speler zonnehemel
En nog wat pc spullen
Is dst nog iets waard?

Nathalie van Es - Divider B.V.

Wij willen onze oude Kyocera multiprinter (2012) verkopen

– aantal kopie z/w 1983
– aantal kopie kleur 1087

– aantal print z/w 87323
– aantal print kleur 30564

Werkt nog perfect en zitten nog toners in

Michael

Ik heb 2 samsung televisies die bwel op standby gaan maar geen beeld geven , kunt u hier wat mee?

Juan

Hoi, Ik heb een aantal Apple USB Ethernet adapters die ik graag zou willen verkopen als iemand interesse heeft.

Zwaagman

Mijn 3 jaar oude LG Tv (104cm) geeft geen beeld meer, wel geluid.
Ik heb ondertussen een nieuwe tv gekocht.

Is er interesse voor deze LG?

Jhonny

Ik heb hier 11 tvs staan in doos allemaal met schermschade qled oled
Smart niet allemaal
Wel eerlujk in doos
1 sony reat is allemaal samsung varieerend van 1x 40
1x 49 rest is 50 0f 55 of 65 inch geen oude toestellen tenminste geen jaar oud paar maand wat willen jullie ervoor geven zitten en zijn niet opgegeven aan verzekeri g

marleen - gertje

geachte ik heb verschillend modellen staan zoals een belgefax all in een officejett all inn enz

Hans

Ik heb diverse schakelaars, tumble, switch, dubbel switch, contactslot schaklelaars etc. Maar ook circuitbrekers, teminal blocks en ander klein electronisch spul. Tevens een aantal dynamo’s en startmotoren. Als je interesse hebt laat het even weten.

Andy

Graag u reactie op volgende bericht dat ik plaats heb Samsung uhd curved tv 4k 49inch met barst in scherm doet verder nog wel is ook nog te maken maar heb inmiddels nieuwe besteld. wat is prijs die zou willen geven. ben bereid elke sterk aannemelijk bod aanemen

Andy Veldman

Goedemiddag,

Ik heb 8 frequentieregelaars van het merk Lenze hier.

Type EVF8201-E

Perfect voor refurbished te verkopen voor jullie.

Hoor graag of jullie ze willen en wat jullie ervoor willen geven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond