Deel dit artikel
-

Online parfumverkopers ruziën over handelsnamen

ANS Trading uit Purmerend mag van de rechter de handelsnaam Parfumswebwinkel niet meer gebruiken. Ook moet het bedrijf schade betalen aan concurrent Perfumswinkel, die de zaak aanhangig heeft gemaakt.

Parfumswinkel drijft een onderneming die zich onder meer bezighoudt met de online verkoop van parfums, verzorgingsproducten en cosmetica in Nederland. Sinds 2006 is het bedrijf eigenaar van de handelsnaam Parfumswinkel.nl en de domeinnaam parfumswinkel.nl.

Ook ANS houdt zich bezig met de online verkoop van parfums en aanverwante producten. ANS bedient zich daarbij sinds 16 maart 2015 van de domeinnaam parfumswebwinkel.nl.

ANS voerde als verweer dat het handelsnaamrecht van Parfumswinkel niet geldig zou zijn omdat de naam onderscheidend vermogen mist, maar Parfumswinkel heeft al gevallen van daadwerkelijke verwarring geconstateerd. Het ging om klanten die bij ANS hebben besteld en zich daarna voor het opvolgen van de bestelling, inclusief het klagen daarover, per mail of ander elektronisch bericht (chat) tot Parfumswinkel hadden gewend. De conclusie van de rechtbank: Gevaar voor verwarring aanwezig.  En dus verbod.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond