Deel dit artikel
-

Online platform voor opgelapte elektrische fietsen naar Nederland

Upway, het eerste online platform voor refurbished elektrische fietsen, komt naar Nederland. De Franse start-up richt zich op het inkopen, verkopen én reviseren van gebruikte elektrische fietsen.

De e-bikes zijn tot 60 procent goedkoper dan de nieuwprijs. De fietsen worden gewoon thuisbezorgd en kopers krijgen 1 jaar kwaliteitsgarantie op de accu, motor en elektronica.

Elektrische fietsen worden na het einde van hun productcyclus vaak weggedaan. Consumenten vertrouwen de kwaliteit van een tweedehands elektrische fiets vaak niet. De Nederlandse consument is bang om een elektrische fiets te kopen waarvan hij de motor of batterij niet heeft kunnen controleren.

De e-bikes ondergaan bij Upway na reparaties een strenge inspectie, waarbij de fiets op twintig verschillende punten wordt getest. De koper krijgt ook de gelegenheid om de fiets gedurende de eerste twee weken na aankoop terug te sturen. Daarnaast is er ook nog een garantie voor een periode van een jaar op de accu, motor of elektronica.

Upway is sinds november 2021 live en binnen zes maanden operationeel in vier markten: Frankrijk, Duitsland, België en vanaf juni in Nederland.

Recentelijk haalde Upway bij een investeringsronde 25 miljoen dollar op, met dat geld wil men op termijn ook de Amerikaanse markt op. Upway heeft voor 2022 een omzetprognose van tien miljoen euro en wil binnen vijf jaar marktleider in Europa en Noord-Amerika zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond