Deel dit artikel
-

Ook online raken de schappen leeg, Picnic voert hamsterlimiet in

Jumbo pauzeert de mogelijkheid om online boodschappen te bestellen wegens grote drukte. Bestellingen kunnen tijdelijk niet geplaatst, gewijzigd of aangevuld worden. Het bedrijf weet nog niet wanneer dat wel weer kan.

Net als andere supermarkten kampt Jumbo met lege schappen door het hamsteren van consumenten. ‘Op dit moment werken al onze collega’s en leveranciers met man en macht om de winkels weer gevuld te krijgen – én te houden. Dat is best een logistieke uitdaging. Daardoor kan het gebeuren dat het wat langer duurt voordat sommige schappen weer gevuld zijn.’

Bij Albert Heijn zijn de bezorgmomenten die men kan kiezen op een dag voor de komende week in veel plekken al volgeboekt. Wegens drukte zijn onze bezorg- en ophaalmomenten eerder vol en werken website en app langzamer, waarschuwt ook PLUS.  Ook Hoogvliet kampt naar eigen zeggen met online drukte.

Ook bij Picnic kan het voorkomen dat (bij)bestellen voor morgen niet meer kan. Sommige bezorgtijden zijn al ver van tevoren bezet. Het bedrijf accepteert geen bestellingen meer boven de 300 euro.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben.

De hamsterwoede beperkt zich niet tot Nederland. De politie moest in België tussenbeide komen in supermarkten in Anderlecht en Aalst na ruzies tussen klanten.

Online boodschappendienst Collect&Go van Colruyt meldt dat het tot en met maandag 16 maart geen nieuwe reservaties meer accepteert.

Deel dit bericht

6 Reacties

Nlockchain killer

Echt schandalig gedrag van het Nederlandse volk wat zichzelf zo ontwikkeld en goed vindt en vaak commentaar levert op andere bevolkingsgroepen. Wat als er ineens oorlog uitbreekt??? Dan rent iedere burger keihard weg zeker? Zelden zoiets lafs als dit gezien.

Ik geef dit corona gedoe nog twee weken en dan is er weer iets anders waar de Nederlandse bevolking over valt.

Een troost: men kan weer lekker als een gierigaard goedkoop spulletjes bestelen uit China via alibaba en wish en zo het hele gebeuren lekker in stand houden!

Blockchainkiller

Update: ik was net in de super en ik heb geen lege schappen gezien ook was het niet drukker als normaal…

Wat gaat hier mis?

bert

@blockchainkiller:
Wat er mis gaat: mensen zitten te veel op hun telefoon. Grappig hamsterfilmpje met emmers op het hoofd in de supermarkt, en allemaal massaal delen.
Inderdaad, ik ben wezen shoppen, en ik zie helemaal niks raars. OK, de 24-paks pleepapier was op, maar dat is ie altijd wel.

Nuanceer

@blockchainkiller

Wat er mis gaat is dat je te snel conclusies trekt. woorden als ‘schandalig’ en ‘laf’ worden gemakkelijk de wereld in geslingerd.
De volgende dag kom je er achter dat het wel mee viel.

Wat mijn insziens niet mee gaat vallen is de Corona uitbraak.

Er zijn talloze mensen besmet op dit moment waarvan we het niet weten. Ziekenhuizen worden overspoelt op een gegeven moment, artsen en verpleegkundigen worden ook ziek. We hebben het scenario in andere landen en nu ook in Brabant al kunnen volgen.

Zet je schrap zou ik zeggen, en doe voorzichtig.

John

Dit hamstergedrag komt voort uit angst en dat men blijkbaar denkt te weinig eten in huis te hebben. Mijn zoon werkt bij een supermarkt en afgelopen zaterdag was gewoon gênant om te zien hoe Nederlanders zich gedragen en komt het egoïsme naar boven. Ook bij Picnic hebben ze daar last van want er wordt pas bezorgd over ruim een week. Dank je wel mensen!. Gelukkig kan ik nog prima zelf boodschappen doen in de winkel dus er zijn ergere dingen.

peter

Laatste keer dat ik ziek was, was ergens in 2014 ofzo. Zware griep, kon alleen maar op de bank liggen en naar de wc lopen.

En ik kan mij toen niet heugen dat ik wc papier of eten te kort kwam, bovendien kon ik enkel water binnenhouden en wellicht een boterham of twee.

Dus waarom slaan mensen nou “ineens” als een gek allemaal WC papier in terwijl er al een paar keer verteld is dat er genoeg op voorraad is???

De logica ontgaat mij compleet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond