Deel dit artikel
-

Online redt Britse warenhuizen niet, massaontslagen bij Harrods en John Lewis

Grote Britse warenhuizen hebben woensdag massaontslagen aangekondigd als gevolg van de coronacrisis. Bij Harrods verdwijnen alleen al 700 banen. John Lewis gaat diverse winkels en kantoren sluiten.

De ontslagen komen aan de vooravond van geplande versoepelingen van de nationale anticoronamaatregelen op 4 juli. Sinds juni mochten veel winkels al wel weer open, maar voor de Britse retail komt de ‘bevrijdingsdag’ te laat.

Modegroep Arcadia, eigenaar van ketens als Topshop, Miss Selfridge en Dorothy Perkins zet minstens 500 mensen op straat.

Harrods schrapt 700 banen. De fameuze winkel in Londen moet het vooral hebben van toeristen, die zijn weggebleven. Maatregelen om voldoende afstand te houden spelen het bedrijf ook parten. Harrods opent opent deze maand zijn eerste outlet in het winkelcentrum van Westfield Londen. De timing komt ongelegen.

Het zijn vooral verouderde retailformules die onder druk staan. De onlineverkopen van John Lewis bedroegen 40 procent van de omzet en tijdens de lockdown 100 procent. Mogelijk gaat het dit jaar richting 60 tot 70 procent. Maar bestuursvoorzitter Sharon White waarschuwt dat dit niet zonder consequenties blijft. Welke winkels gaan sluiten is nog niet bekend, maar er wordt rekening gehouden met winkelsluitingen in Watford, Newcastle en Newbury.

Shirtfabrikant TM Lewin sluit zelfs al zijn 66 Britse winkels, waarmee 700 werknemers op straat komen te staan. De verkoop zal alleen nog online plaatsvinden.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond