Deel dit artikel
-

Online reisbureau Tjingo in Duitse handen

De Duitse internetuitgever Tomorrow Focus verwerft een meerderheidsbelang in online reisbureau Tjingo. Doel van de overname is hotelrecensiesite HolidayCheck in Nederland te introduceren.

Tomorrow Focus neemt een belang van 55 procent in Tjingo Groep. Daarvoor betaalt het ‘enkele miljoene euro’s aan directeuren Jan van der Tempel en Björn Huiskes. Behalve euro’s brengen de Duitsers ook een licentie in waarmee ze in Nederland HolidayCheck.nl kunnen exploiteren, een titel van de nieuwe aandeelhouders.

“Vanaf 1 april 2012 zal HolidayCheck.nl als enig Nederlands hotelwaarderingsplatform zelf als bemiddelaar voor georganiseerde vakantiereizen kunnen optreden.”

Tjingo zegt dat het een jaaromzet van dertig miljoen euro heeft. Het beursgenoteerde Tomorrow Focus zag zijn omzet over 2011 met twintig procent toenemen tot 128 miljoen euro. De Duitsers exploiteren daartoe verscheidene titels.

Tjingo kwam eind 2010 in aanvaring met TUI Nederland, omdat een aangesloten reisbureau zonder TUI’s toestemming daartoe hun aanbod via het online reisbureau verkochten. De rechter verbood dat.

Het is niet duidelijk of en, zo ja, onder welke voorwaarden Tomorrow Focus de resterende aandelen van Tjingo Groep kan kopen.

Foto: Uggboy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond