Deel dit artikel
-

Online reiziger beter beschermd bij gecombineerde reis

Reizigers die zelf via internet een reis of vakantie boeken met verschillende onderdelen bij verschillende aanbieders, zijn voortaan beter beschermd. Zij genieten per 1 juli dezelfde bescherming als mensen die een pakketreis bij één reisorganisator boeken. Dat meldt het Europees Consumenten Centrum.

Vanaf 1 juli gelden de nieuwe regels voor pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen. Die regels houden beter rekening met de dagelijkse praktijk, waarbij mensen niet meer bij één reisorganisator een complete pakketreis boeken, maar zelf online hun reis samenstellen, zoals bij de zogeheten click-through-boeking.

Er is sprake van een click-through-boeking als de reiziger op de website van bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij via een gerichte link op de website van een andere aanbieder terechtkomt en daar binnen 24 uur een tweede overeenkomst voor bijvoorbeeld een hotelovernachting afsluit. Deze situatie valt onder de nieuwe definitie gekoppeld reisarrangement.

De reisorganisatie is voortaan ook verplicht om meer informatie te geven over de reis en moet bijvoorbeeld aangeven bij wie de reiziger terecht kan met klachten. Voor fouten tijdens de boekingsprocedure is de aanbieder in principe aansprakelijk.

Nog een saillant verschil met vroeger: prijzen mogen nog steeds aangepast worden, maar slechts tot 20 dagen voor de reis en hoogstens tot 8 procent van de reissom. Anders mag de klant kosteloos annuleren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond