Deel dit artikel
-

Online retailer Dodax in de problemen

Opnieuw is een grote online retailer in de problemen gekomen. Het Zwitserse Dodax, dat ook in Nederland vooral entertainmentproducten levert, heeft uitstel van betaling gekregen.

Dodax.nl specialiseert zich in de verkoop van cd’s, dvd’s en boeken. De verkoop in Nederland loopt via een Nederlandse site en bol.com. Het is ook een van de grootste partners van Amazon in Europa.

Het bedrijf dat ook onder de naam Seleso opereert heeft 120 werknemers in Zwitserland, Duitsland en Polen. In 2015 werd een omzet van 50 miljoen frank gerealiseerd.

Eind 2016 lanceerde Dodax naar het voorbeeld van Amazon een eigen marktplaats voor derden.

Het bedrijf zou gedeeltelijk zijn verkocht aan het Oostenrijkse My World Group, maar bevestigd is dat niet. Ook de reden van de betalingsproblemen is onduidelijk.

De levering van producten hapert, zo moeten producten weer opnieuw besteld worden.

Deel dit bericht

18 Reacties

M.

Netjes van jullie de problemen te melden juli 2018.
Niet netjes te verzaken dat deze al vele maanden geheel opgelost zijn.

Dit schrijf ik 5-2-2019 uit eigen bevindingen.
Alles wordt gewoon netjes geleverd tegen cd/dvd/bue-ray prijzen met gratis verzenden waar bol.com klanten alleen maar kunnen dromen.

charles van schaik - Jaar2019

nog nooit problemen met dodax gehad.heb best wel een en ander besteld en alles is altijd keurig op tijd geleverd

Cees Boon

Nog nooit problemen gehad met Dodax. Koop al jaren veel cd’s tegen zeer aantrekkelijke prijzen, ik ben zeer blij met deze verkoper, alle lof.

Cees Boon
Hem (NL)

Rob Bastiaens

Ik heb altijd mijn bestelde cd’s gekregen, soms met vertraging. Als ik mail, krijg ik keurig antwoord. Telefonisch ( ik ben wellicht wat ongeduldig) word ik vriendelijk en correct te woord gestaan; sterker nog, de volgende ochtend werd ik teruggebeld toen ik ze niet kon bereiken. Een mens is sneller bereid om de moeite te nemen als ze niet tevreden zijn; maar de overgrote meerderheid die geen problemen heeft zal minder snel posten dat ze tevreden zijn. Ik heb al tientallen cd’s besteld en gekregen!
Ik vind oprecht dat Dodax een betere waardering verdiend t.o.v. de vele negatieve en matige reviews!!

wiljan

Bestel al jaren bij dodax en levering en service zijn super.
Ben zeer tevreden met dit bedrijf. Enig minpuntje is dat het ooit lang kan duren dat iets geleverd wordt maar goed daar hou je ook rekening mee.

WILFRIED

Ben tot nu toe zeer tevreden over Dodax, duurt inderdaad wel lang voordat de artikelen geleverd worden, maar altijd volledig in orde en correct.

Jeroen

11 augustus LP Honk besteld, superprijs 20 euro minder dan elders, ruim op voorraad. Week later geen verzending, nog wel voorraad maar duurder geworden. 27 augustus melding van Dodax dat er geen voorraad is en dat bestelling geannuleerd is. Geld via Paypal meteen terug gestort. Dat zijn oplichterspraktijken, koop hier niet! Zie ook identieke ervaringen op bijv Trustpilot

Ad de Block

Dodax levert sinds begin juni 2022, 3 betaalde cd’s niet meer af. Ondanks bericht dat ze zijn verzonden. Emails worden niet meer beantwoord. Telefoon wordt niet meer opgenomen. Failliet?

Jan Chris van den Houte

Wacht sinds eind april 2022 op 4 betaalde CD’s. Tussendoor is er nog wel 1 exemplaar geleverd. E-mail wordt inderdaad niet beantwoord. Vrees het ergste. Failliet? Dan graag zo spoedig mogelijk mijn geld terug. Was nog niet zo heel lang een zeer tevreden klant van Dodax. Hopelijk komt het weer goed en kunnen ze toch de bestellingen leveren.

Rick de Vree

Bestelde cd schijnt verzonden te zijn. Helaas na 14 dagen nog niets ontvangen. Ook geen reactie via de mail. Ik ga morgen maar eens bellen. Bedrijf schijnt failliet te zijn.

Marcel Wuyster

Ook een aantal CD s besteld…..en betaald maar helemaal niks meer gekregen.Dus wat te doen nu…..geen telefoonnummers en op mail reageren ze niet……….VREEMD

Erwin Baron

€200,- aan bestelde cd’s open staan sinds mei 2022. Bedrijf reageert idd nergens meer op. Jammer, want daarvoor nooit geen problemen mee gehad. En we bestelden veel cd’s daar.

Sander

Voor ruim 100 euro aan bestellingen open staan, gedeelte is onderweg zijn maar zouden al 3 weken geleden verstuurd zijn, helaas nog niet ontvangen.

Theo

Zojuist nog naar toe gebeld,men krijgt ’n gesprek te horen,en meteen daarna valt de verbinding weg.Ik heb vanaf begin Juni t/m 7 Juli diverse cd albums en lp’s in bestelling van ’n bedrag van meer dan€200.-!! 1 cd is 14 Juni verzonden,nog steeds helemaal niets ontvangen!! ook eergisteren nog ’n mail verzonden,alles zonder resultaat.

Rob Bastiaens

Bij mij dezelfde ervaring. Gelukkig betreft het slechts 1 cd van 6,33 euro.
Als antwoord op mijn mail een mail in het engels: u kunt onder uw account de bestelstatus checken. Duhhh !
Ineens staat er als status geannuleerd. Tot op heden geem geld ontvangen.

Je kunt ook geen nieuwe producten meer bestellen(niet dat ik dat nu zou doen)

Ik vrees het ergste.

Triest voor de mensen die voor hogere bedragen hebben besteld.

Tembuyser Ronny

Schandalig gewoon ,dit is niet netjes!
Lijkt inderdaad of er iets niet echt in de haak is;
Geen reaktie,site is niet bereikbaar!!!!
Vrees dat we het geld kwijt zullen zijn, denk aan 2 cd’s die na de maand mei nog steeds niet zijn geleverd,
Jammer dat de klant steeds gedupeerd achterblijft!!!

Manja

Jammer, ik wilde net iets gaan bestellen maar ik lees net alle negatieve reacties dus zie er maar van af. Ik was altijd een zeer tevreden klant van Dodax, nooit problemen gehad, ik vond het altijd een soort luilekkerland, ze hadden een enorme keus tegen heel voordelige prijzen.

David

Ik david 🇳🇱 bestelde ook daar was altijd lekker de goedkoopste gratis verzending jammer dat de site niet meer is😔

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond